El govern central vol dur als tribunals la moratòria de la ZBE a Badalona

Ribera creu que és una decisió "política" d'Albiol "orquestrada des del PP" i que va "en contra de la salut pública"

  Imatge d’un tram de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de les Rondes de Barcelona, pionera a Espanya

  El govern central planteja portar als tribunals la moratòria de tres anys que aprovarà l’Ajuntament de Badalona per ajornar l’entrada en vigor de les restriccions de vehicles a les Zones de Baixes Emissions (ZBE). La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assegurat que es tracta d’una decisió “política” de l’alcalde, Xavier García Albiol, i “orquestrada des del PP”.

  En una entrevista a TV3, Ribera també ha indicat que “és probable” que l’executiu central reclami al municipi els gairebé dos milions d’euros que se li van transferir “per fer viable” la ZBE. “Detectem que és un comportament no infreqüent, hi ha hagut més casos d’alcaldes del PP que han fet marxa enrere”, ha dit.

  “Creiem que és una espècie de senya identitària ideològica en contra de la salut pública”, ha afegit Ribera. La ministra ha assegurat que els arguments de García Albiol són “excuses”, i ha demanat “oferir alternatives” amb un transport públic de qualitat.

  (Visited 49 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari