Es destapen més ‘secrets’ de Rubiales amb Piqué, que intenta desmarcar-se’n

L'ascens controvertit de l'Andorra va ser posterior al tracte amb Aràbia Saudita i l'exblaugrana canvia la seva declaració davant la jutgessa del cas Supercopa i ara diu que no el va contractar la Federació

Gerard Piqué

Poques vegades les accions i actuacions de Gerard Piqué són casuals o improvisades, almenys des d’aquests darrers anys en què com a empresari ha necessitat comercialitzar i esprémer acuradament cada pas i cada declaració pública. Des de l’explosió del conflicte nacional provocat per Luis Rubiales, l’exblaugrana continua mut, distanciat del soroll mediàtic, movent-se amb sigil i preocupat perquè no li arribi ni li reboti alguna de les moltes bales que aquests dies es disparen per elevació contra l’expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol. Un silenci còmplice i en el seu cas encobridor d’algunes de les malifetes i trastejades de Rubiales, el seu amiguet en els assumptes d’Aràbia Saudita i fosc interlocutor en el gran negoci que va suposar la venda de la Supercopa d’Espanya al govern de saudita, escandalós a causa de la magnitud de les comissions (24 milions), per al Kosmos de Gerard Piqué.

Sobre aquest tema s’han produït dues novetats rellevants que explicarien el perquè d’aquest silenci estratègic i sepulcral d’algú com Piqué, que, d’altra banda, necessita la màxima ressonància mediàtica perquè els pocs negocis mínimament rendibles que promou puguin seguir més o menys funcionant. Fa tot just unes hores que Gerard Piqué sí que ha aixecat la veu a nivell processal per intentar desfer i diluir la seva estreta relació amb Rubiales, una maniobra d’higiene preventiva intentant no contagiar-se d’algú tan ‘infectat’ com qui acaba de renunciar al càrrec de president de la Federació de Futbol per les pressions conjuntes del mateix Govern de Pedro Sánchez, la FIFA i la UEFA a més d’haver estat condemnat socialment pels fets de la final del Mundial Femení.

Vist que Rubiales serà perseguit per terra, mar i aire a partir d’ara, Piqué s’ha afanyat a rectificar el seu testimoni en el cas de la querella que s’instrueix al Jutjat d’Instrucció número 4 de Majadahonda (Madrid) per la venda dels drets de la Supercopa a Aràbia Saudita. Segons ha destapat El Confidencial, Piqué s’ha fet enrere d’una primera declaració en què ha afirmat que la Federació l’havia contractat per negociar la venda de la Supercopa d’Espanya a Aràbia Saudita. Això va ser el que va dir al seu canal de Twitch, lliurement i espontàniament, sense que ningú el forcés a dir-ho ni tampoc en resposta a cap pregunta. Ara, per sorpresa, en un escrit dirigit a la magistrada rectifica i assegura que es referia a l’acord amb la societat del país àrab interessada a endur-se la competició i no a un compromís amb la Federació, és a dir amb Rubiales.

Sembla evident que Gerard busca desmarcar-se d’aquest lligam tan poc asèptic amb Rubiales que aquest mateix mitjà digital va demostrar mesos enrere mitjançant informacions i àudios en què, de manera inequívoca, es posava al descobert el paper rellevant i la iniciativa de Piqué a les negociacions que van acabar cristal·litzant l’11 de setembre del 2019 en un contracte amb Sela Sport Company Limited d’Aràbia Saudita per a la celebració de les següents edicions de la Supercopa d’Espanya a aquell país.

És una data clau, però encara ho és més la d’un precontracte subscrit per Luis Rubiales mesos abans, a l’abril d’aquell mateix any, abans que el mateix govern saudita validés l’operació i anterior al fet que la Federació adjudiqués a l’Andorra, propietat també de Kosmos Football SL, participada per Gerard Piqué, una plaça a la Segona B de l’època gràcies a la compra peculiar i controvertida de la plaça perduda pel descens administratiu del Reus.

Aquesta és la segona novetat d’un cas que s’enreda, ja que ara ha estat revelat que aquest precontracte i un viatge de tots dos, Rubiales i Piqué, a l’Aràbia Saudita es va produir abans que la Federació donés el vistiplau a aquest doble ascens de categoria de l’equip acabat d’adquirir pel barcelonista quan encara estava en actiu al primer equip del Barça.

Va ser una jugada rocambolesca per part de Piqué després que l’Andorra s’hagués proclamat campió de la Preferent Catalana i va guanyar el dret de pujar a Tercera Divisió. Des de la Federació hi va haver un interès poc dissimulat a consumar el descens del Reus, que va perdre la plaça per la impossibilitat d’abonar els 200.000 euros impagats a la plantilla. Tot i que la plaça vacant, segons la normativa esportiva, s’hauria d’adjudicar a l’equip amb més mèrits per cobrir-la, l’Hospitalet, campió de la Tercera Divisió del grup que donava opcions d’ascens a Segona B, la Federació Espanyola va decidir obrir una mena de subhasta que va ser l’Andorra, finalment, qui se la va quedar a canvi de 452.000 euros pagats des del mateix compte bancari on uns mesos després es van registrar els ingressos corresponents a les comissions pagades per la fugida de la Supercopa d’Espanya.

L’Andorra, d’aquesta manera, sense disputar ni un sol partit a Tercera Divisió, va acabar jugant a Segona B, o sigui saltant dues categories de cop. Els recursos i les protestes tant del Reus com de L’Hospitalet i de la mateixa associació de clubs van ser ràpidament desestimats.

Les noves informacions afegeixen a aquest procés un element de sospita relacionat amb l’estreta connexió entre Piqué i Rubiales en aquell mateix període de temps, precisament mentre tots dos, a l’esquena de tothom, tancaven primer un preacord amb l’Aràbia a l’abril, anterior al pintoresc ascens de l’Andorra, i més tard es formalitzava als ulls de la resta del món el setembre del 2019.

Per aquest motiu tampoc no és fortuït el recent escrit de Gerard Piqué, canviant la seva primera versió del procés de negociació a tres bandes, entre Kosmos, la RFEF i la societat d’Aràbia Saudita, actuant en nom i representació del seu govern, davant la jutgessa que investiga si Luis Rubiales va infringir la llei ‘venent’ una competició presumptament oficial a un país estranger. La normativa vigent exculpava en principi Piqué per fer d’intermediari i endur-se una comissió de 24 milions.

Un altre assumpte molt diferent i rellevant seria trobar i provar l’existència d’indicis d’un benefici federatiu a favor del club de Piqué, l’Andorra, mentre els dos presidents negociaven milions de guanys per a la Federació i Per a Gerard Piqué. Amb més motiu, a Gerard li costarà obrir la boca de moment i encara menys en contra Luis Rubiales i a favor de Jennifer Hermoso i de les reivindicacions i denúncies de les internacionals i del futbol i l’esport femení en general.

(Visited 1.138 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Es destapen més ‘secrets’ de Rubiales amb Piqué, que intenta desmarcar-se’n”

Feu un comentari