El terratrèmol del cas Rubiales també impacta en la Federació Catalana de Futbol

El president Joan Soteras pot ser inhabilitat pel TSJC per haver continuat il·legalment en el càrrec durant l'última campanya electoral

Joan Soteras

L’elecció de Pedro Rocha com a nou president provisional de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) és una mala notícia per a Joan Soteras i, en especial, per a la seva mà dreta, José Miguel Calle, el totpoderós director general de la Federació Catalana de Futbol (FCF). En el passat, Pedro Rocha va ser el president del Comitè Nacional de Futbol Sala i aquí, segons les fonts consultades per EL TRIANGLE, va tenir una forta topada amb José Miguel Calle, a qui va destituir del càrrec que ocupava en l’organització.

Per tant, la bona connexió Madrid-Barcelona que hi havia amb Luis Rubiales i Joan Soteras ha quedat trencada, per culpa de José Miguel Calle, amb la designació de l’empresari extremeny Pedro Rocha com a nou president de la RFEF. Això fa preveure que, a partir d’ara, la FCF perdrà influència a Madrid i més després de la dimissió forçada de Joan Soteras com a vicepresident de la federació espanyola.

La figura de José Miguel Calle és molt controvertida. Va ser la persona clau en la instrumentació de les dues eleccions -amb greus denúncies de tupinada- que van encimbellar Joan Soteras a la presidència de la FCF. Un informe de la policia judicial del CNP, incorporat a un sumari que instrueix el jutjat n. 15 de Barcelona, detalla el ràpid i irregular enriquiment de José Miguel Calle des que porta les regnes de la FCF i el fet que la seva esposa també figurava com a receptora d’ingressos de la federació sense haver-hi treballat mai.

Tupinada electoral
La FCF és, des de fa anys, un niu de conflictes. Remena un pressupost de 27 milions d’euros i això fa que siguin molts els interessos que estan en joc, començant per les sucoses remuneracions i dietes que s’embutxaca la cúpula de l’entitat.

El 22 de maig de l’any passat, es van celebrar eleccions per triar la junta directiva de la FCF. Però el Tribunal Català de l’Esport (TCE), després d’una acurada investigació, va procedir a la seva anul·lació, en constatar que, com a mínim, s’havien computat 175 vots irregulars.

Les noves eleccions es van fixar per al 13 de febrer passat. Segons els resultats oficials, les va guanyar novament Joan Soteras, amb 503 vots; en segona posició va quedar el candidat Juanjo Isern, amb 335 vots.

President i candidat a la vegada
Però, de la mateixa manera que ja va passar amb les eleccions de l’any passat, aquestes també van ser impugnades davant el TCE. I és que, segons Juanjo Isern, a les votacions del 13 de febrer es van produir nombroses irregularitats que posen en qüestió la validesa dels resultats.

En una resolució del TCE del mes de juny passat, aquesta denúncia va ser arxivada i es va obrir així la possibilitat de recórrer a la justícia ordinària. L’oposició ha aprofitat aquesta avinentesa per presentar una demanda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Un dels punts determinants d’aquest litigi rau en la possible inhabilitació de Joan Soteras. Resulta que el TCE va decretar la nul·litat de les eleccions de l’any passat el 12 de gener, però Joan Soteras, en comptes de plegar immediatament per postular-se com a candidat, va continuar fent de president fins al 30 de gener.

Segons fonts jurídiques consultades per EL TRIANGLE, aquesta petició d’inhabilitació de Joan Soteras és molt probable que sigui recollida pel TSJC. Aleshores, es produiria un escenari molt incert en la governança de la FCF.

Els quatre vicepresidents també van aplaudir
No només Joan Soteras, com a president de la FCF i vicepresident de la federació espanyola va viatjar de Catalunya a Madrid per assistir a la surrealista assemblea del divendres 25 d’agost, en la qual Luis Rubiales va afirmar que era víctima d’una “cacera” i va anunciar que no dimitiria.

Segons ha pogut saber EL TRIANGLE, un total de 12 persones vinculades a la FCF van estar presents en l’assemblea celebrada a l’auditori de la Ciutat del Futbol, a Las Rozas, als afores de Madrid. A més de Joan Soteras, també hi van participar els quatre vicepresidents de la FCF: Jordi Bonet, Miquel Sellarès, Luis Quiñonero i Josep Maria Espasa, que, igual que el president, van aplaudir amb entusiasme la incendiària intervenció de Luis Rubiales. En aquesta nodrida delegació catalana a Las Rozas també hi figurava, entre altres, el director general de la FCF, José Miguel Calle.

La desautorització de Joan Soteras per la seva actitud còmplice en l’escàndol protagonitzat per Luis Rubiales ha arribat al punt que el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya han demanat públicament la seva dimissió. És una situació inèdita i insostenible que ja veurem com acaba, tenint present que la FCF és una entitat privada.

Però es dona el cas que si, finalment, Joan Soteras presentés la seva dimissió, èticament no el podria substituir cap dels seus vicepresidents: tots ells també van participar en la vergonyosa assemblea i van aplaudir Luis Rubiales.

(Visited 5.174 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari