Fum a les vies, nervis, retards i queixes a l’estació de Plaça Espanya dels Ferrocarrils de la Generalitat

Continuen les incidències als trens que depenen del govern català en un agost farcit d’incidències

Estació de plaça Espanya dels Ferrocarrils de la Generalitat, on el servei va estar aturat la tarda de dilluns perquè hi havia fum a la via per una incidència

Les incidències al servei dels Ferrocarrils de la Generalitat es succeeixen dia sí dia també en un agost que està resultant caòtic pels usuaris que manifesten el seu enuig al perfil de la companyia a la xarxa X. La tarda de dilluns es van produir escenes de nervis i neguit entre aquests usuaris quan després que un tren de la línia Llobregat-Anoia portés vint minuts aturat a l’estació de Plaça Espanya uns operaris els van informar que hi havia molt de fum a la següent estació i que s’espavilessin a buscar alternatives.

A les 4:26 de la tarda, al perfil de la xarxa X de FGC hi va aparèixer un missatge anunciant que a la línia Llobregat-Anoia el servei estava interromput entre les estacions de Plaça Espanya i Ildefons Cerdà “per una incidència”. Una usuària va pujar un missatge a aquesta xarxa cinc minuts després demanant que es fes arribar aquesta informació “a l’estació i la gent que portem 20 minuts a dins del vagó. Ens diuen que surt a i 40… és cert? Algú pot informar?”.

Els responsables de la imatge de FGC a la xarxa X van demanar-li en un altre missatge a quina estació estava. La usuària va contestar-los: “a plaça Espanya. Ja han vingut a dir que hi ha molt de fum per una avaria d’un tren a la següent estació i que busquem alternatives”. Lògicament, saber que hi havia fum a les vies i que l’empresa no els ho expliqués oficialment va provocar els nervis entre els usuaris, molts dels quals van sortir de l’estació. Un d’ells va mostrat la seva protesta amb una expressió irònica que ja s’ha fet habitual aquest mes d’agost a X: “Traspàs a Renfe ja”.

“Gràcies, com sempre una gestió de 10, no avisen de res et deixen tirats al mig del no-res i només et donen la solució de tirar enrere i enxampar el metro a Carrilet. Després a pagar a pagar per un servei nefast”, “Vergonya doneu tots, després vagues de què? Si cobreu un dineral i teniu més vacances. Només sabeu fotre’ns sense més ni més”, “Com que últimament falleu molt per la línia del Llobregat-Anoia, no?”, són alguns dels posts que van pujar els usuaris indignats.

El diputat socialista Jordi Terrades ha registrat dues preguntes a la Mesa del Parlament demanant explicacions a Ester Capella, consellera de Territori i Sostenibilitat, Departament del qual depèn Ferrocarrils de la Generalitat, per les nombroses incidències que està patint aquest servei durant el mes d’agost. Terrades reclama informació sobre l’accident d’una màquina de FGC que es va desfrenar la matinada de l’11 d’agost i es va estampar contra una altra màquina a l’estació de Sarrià. A conseqüència de l’accident, que va ser ocultat per l’empresa, un operari es va trencar una cama i el servei entre les estacions de Sarrià i Tres Torres va estar suspès tot el dia. Els usuaris es van haver de desplaçar entre les dues estacions amb un servei d’autobusos substitutoris que va rebre crítiques per insuficient. Aquestes crítiques es van produir també els dies successius per la inadequada freqüència de pas dels autobusos substitutoris del servei interromput entre les estacions de Plaça Catalunya i Gràcia per unes obres de millora de les instal·lacions. En aquest cas, les imatges de les cues que es formaven al carrer es van fer virals a X. Terrades també ha demanat explicacions per aquestes deficiències del servei.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari