Abascal confirma el ‘sí’ a Feijóo, que ja sumaria 172 suports per a la investidura

El líder del partit d'extrema dreta posa com a condició al PP que posi fi al "cordó sanitari" contra Vox

  El líder de Vox, Santiago Abascal, en audiència amb el rei Felip VI (ACN)

  El president de Vox, Santiago Abascal, ha comunicat aquest dimarts a Felip VI que manté la “disposició a donar suport” a una investidura d’Alberto Núñez Feijóo. Així ho ha anunciat el líder de l’extrema dreta, en una compareixença sense preguntes al Congrés en la qual, si bé ha posat al PP com a condició que posin fi al “cordó sanitari” contra Vox, Abascal ha justificat el seu ‘sí’ perquè Espanya està “amenaçada” pels pactes de Pedro Sánchez amb “els hereus del terrorisme” i “un pròfug de la justícia”.

  D’aquesta manera, avui, una investidura de Feijóo tindria 172 vots assegurats, encara insuficients: els 137 del PP, els 33 de Vox, el d’UPN i el de Coalició Canària. Quan finalitzi aquesta tarda la ronda de consultes, el rei haurà de proposar un candidat.

  En la breu declaració que ha fet al Congrés, Abascal ha assenyalat que ha traslladat al monarca la seva “preocupació” perquè “un altre cop els hereus del terrorisme i també un pròfug de la justícia pretenguin condicionar el futur dels espanyols fent xantatge al futur govern de tots els espanyols”, en referència a EH Bildu i a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

  En aquest context, “davant unes amenaces tan greus”, Abascal ha comunicat a Felip VI la seva “disposició a donar suport a la investidura del senyor Feijóo amb la condició que el PP no col·labori de cap manera, ni per acció ni per omissió, en el cordó sanitari que pretenen aixecar contra Vox“. El dirigent d’extrema dreta ha demanat als populars que “mostrin respecte” als seus votants i que “valorin públicament” els pactes als quals han arribat a diversos governs municipals i autonòmics, així com el “compromís d’acabar amb l’apartheid que algunes minories volen imposar” a Vox.

  (Visited 45 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari