El PP amarra el suport de Coalició Canària a Feijóo signant l’agenda canària

Els populars apel·len a la "responsabilitat" de Vox, qui ha deixat els seus vots en l'aire les últimes hores

    La diputada de Coalició Canària, Cristina Valido, en audiència amb el rei Felip VI (ACN)

    El PP ha tancat aquest dimarts un acord pel qual la diputada de Coalició Canària (CC), Cristina Valido, votarà a favor d’una hipotètica investidura d’Alberto Núñez Feijóo, després que els populars s’hagin compromès amb l’agenda canària. Així ho ha explicat la portaveu del PP, Cuca Gamarra, que ha subratllat que l’entesa “reforça la possibilitat d’una investidura”.

    Des de CC, el seu secretari d’organització, David Toledo, ha assenyalat que el PP, amb qui governen a l’arxipèlag, és “l’única formació” que s’ha posat en contacte amb ells per negociar, tot i la seva predisposició a parlar també amb el PSOE. Ara, des de Gènova miren cap a Vox, de qui no tenen els vots garantits.

    L’anunci de l’acord entre el PP i CC s’ha produït mentre Santiago Abascal es trobava en la consulta amb el rei Felip VI. La formació d’extrema dreta ha deixat en les últimes hores el seu suport en l’aire a la investidura de Feijóo, però els populars apel·len a la seva “responsabilitat” i recorden els “compromisos” contrets per Abascal. En aquests moments, una investidura de Feijóo només té els vots assegurats de 139 diputats del Congrés: els 137 del PP, el d’UPN i el de CC.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari