Torra creu que sense autodeterminació no s’hauria d’investir Sánchez

L'expresident de la Generalitat rebutja parlar del nom de Borràs per a l'amnistia

    L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, a 'Preguntes freqüents' de TV3
    L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, a 'Preguntes freqüents' de TV3

    L’expresident de la Generalitat Quim Torra creu que no estaria justificat que Junts facilités la investidura de Pedro Sánchez si només aconsegueix l’amnistia i no l’autodeterminació: “Per mi són innegociables i si el PSOE no n’acceptés una de les dues, per mi s’ha de votar que no“, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dilluns. A parer seu, la votació per la presidència al Congrés era “menor” i ara arriba “la batalla major”, en la qual “no cediria ni un mil·límetre”, ha indicat Torra.

    En aquest sentit, l’expresident català troba important que l’amnistia mantingui aquest nom i que no es busqui un altre concepte per referir-s’hi. Pel que fa a l’autodeterminació, Torra ha considerat que el govern central haurà de donar també en aquest sentit “algun fet demostrable i comprovable”.

    Després que Míriam Nogueras (JxCat) defensés que l’amnistia ha d’incloure el cas de la presidenta de Junts, Laura Borràs, Torra ha demanat centrar-se en els fets i ha apuntat que seria equivocat començar a parlar de noms. “L’important aquí no és començar a parlar de noms, sinó de fets; i aquesta és la negociació dura i s’ha de ser molt acurat i precís”, ha manifestat.

    (Visited 59 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    1 comentari a “Torra creu que sense autodeterminació no s’hauria d’investir Sánchez”

    Feu un comentari