Urtasun demana “una solució” per a Puigdemont i altres càrrecs de l’1-O

Sumar rebutja incloure el cas Borràs, com demana Junts, perquè està "vinculat a la mala praxi"

    El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, en una roda de premsa l'endemà de les eleccions (Sumar / ACN)

    El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha defensat  que cal “trobar una forma jurídica que tingui encaix constitucional” per a “resoldre la situació” de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i d’altres càrrecs vinculats al referèndum de l’1-O. “Hem de ser capaços de donar-los una solució”, ha demanat Urtasun aquest dilluns, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual demanat no ser “presoners” de “la paraula amnistia”.

    La formació de Yolanda Díaz ha forjat un grup amb 20 experts jurídics per analitzar “quines són les diferents possibilitats que hi pot haver sobre la taula” i abordar l’assumpte. Tot i que Urtasun ha reconegut que “tècnicament és complex”, s’ha mostrat “convençut” que “hi pot haver un encaix constitucional”, i creu que és “important” treballar-ho de cara a una investidura de Pedro Sánchez.

    Preguntat per si s’ha d’incloure el cas de l’expresidenta del Parlament i líder de Junts, Laura Borràs, en aquesta solució per a Puigdemont, com va apuntar Míriam Nogueras en una entrevista amb l’ACN, Urtasun ha dit que aquest cas “és diferent” perquè està “vinculat a la mala praxi”, i ha indicat que el que volen és resoldre la situació política derivada de l’1-O.

    El portaveu de Sumar ha desitjat que ningú hagi d’afrontar cap situació de presó amb relació a l’1-O i ha assenyalat que els indults van ser “un gran pas polític”, però que ara queda “una segona part” per a “resoldre la situació jurídica de les persones que estan fora d’Espanya”. L’exdiputat Jaume Asens és qui està en “diàleg i contacte permanent” amb JxCat i amb ERC.

    (Visited 61 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    1 comentari a “Urtasun demana “una solució” per a Puigdemont i altres càrrecs de l’1-O”

    Feu un comentari