Es constitueix la nova Mesa del Congrés amb majoria progressista

L'acord d'última hora d'ERC i Junts amb el PSOE dona la presidència a Armengol i deixa fora Vox

    Els membres de la Mesa del Congrés

    El bloc progressista ha aconseguit sumar els vots independentistes a última hora, mentre el bloc conservador s’ha desintegrat. D’aquesta manera, els 350 diputats i diputades del Congrés dels Diputats han escollit una nova Mesa de majoria favorable a les esquerres que estarà presidida per la socialista Francina Armengol i comptarà amb quatre membres del PP, tres del PSOE i dos de Sumar. Els pactes del PSOE amb ERC i Junts per Catalunya, segellats un cop ja havia començat la sessió plenària a la cambra, han acabat de decantar la balança.

    Pocs minuts abans de començar el ple, en roda de premsa, ERC ha fet públic el seu acord amb el PSOE a partir de tres condicions: l’oficialitat del català, investigar Pegasus i la fi de la repressió per totes “les vies legals”. Un cop ja iniciada la votació de la presidència, Junts ha confirmat també l’entesa amb els socialistes, amb quatre punts: el reconeixement del català a la Unió Europea, el seu ús al Congrés, i l’impuls de dues comissions d’investigació sobre les clavegueres de l’Estat i sobre els atemptats del 17-A. Les dues formacions independentistes han deixat clar que només és un acord per a la Mesa, que no preconfigura res de cara a la investidura de Pedro Sánchez.

    Pel que fa a la resta de membres de la Mesa, com a vicepresident primer repeteix Alfonso Rodríguez Gómez de Celis (PSOE) amb 113 vots i com a vicepresident segon José Antonio Bermúdez de Castro (PP) amb 73 vots. S’incorporen Esther Gil (Sumar) com a vicepresidenta tercera i Marta González (PP) com a vicepresidenta quarta. Ambdues han hagut de desempatar en una segona votació.

    Pel que fa a les secretaries, Gerardo Pisarello (Sumar En Comú Podem) repeteix com a secretari primer de la Mesa, i el segueixen, per aquest ordre, Guillermo Mariscal (PP), Isaura Leal (PSOE) i Carmen Navarro (PP).

    (Visited 80 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari