Pedro Rollán, president del Senat gràcies a la majoria absoluta del PP

El popular Javier Maroto serà el vicepresident primer i el socialista Guillermo Fernández Vara, vicepresident segon

    Al mig, Javier Maroto, i a la dreta, Pedro Rollán, a la sessió constitutiva del Senat

    El popular Pedro Rollán ha estat escollit nou president del Senat en primera votació amb 142 vots a favor de 259 vots. Vox ha presentat el seu propi candidat, el senador Ángel Pelayo Gordillo, que ha obtingut només tres vots. La resta de senadors, 114, han votat en blanc. Els populars tenen majoria absoluta a la cambra alta, amb 141 senadors i això es reflecteix també a la Mesa del Senat, on el PP ocupa tres llocs més.

    El popular Javier Maroto serà el vicepresident primer i Eva Ortiz i Marimar Blanco ocuparan dues secretaries, la primera i la segona, respectivament. D’altra banda, el socialista Guillermo Fernández Vara serà el vicepresident segon, i els socialistes Maria de los Ángeles Luna i Francisco Manuel Fajardo seran els secretaris tercer i quart.

    Un cop escollida tota la Mesa, el senador socialista català Martí Sans, que havia encapçalat la Mesa d’Edat, ha cedit la presidència a Rollán, que ha jurat acatar la Constitució. Rollán és el vicesecretari de Coordinació Autonòmica i Local del PP, va ser senador en l’anterior legislatura i presideix el partit a Torrejón de Ardoz (Madrid).

    (Visited 68 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari