Díaz veu Espanya “preparada” per un acord territorial i rebutja “incendiar Catalunya”

La líder de Sumar diu que el lideratge de Feijóo “s’apaga”: “Ens està fent perdre el temps amb una investidura fallida”

La vicepresidenta del Govern d'Espanya i líder de Sumar, Yolanda Díaz, en un acte a Girona
La vicepresidenta del Govern d'Espanya i líder de Sumar, Yolanda Díaz, en un acte a Girona.

La líder de Sumar i vicepresidenta del Govern d’Espanya, Yolanda Díaz, defensa aquest diumenge en una entrevista a ‘El Periódico’ “avançar en un acord territorial” i “dialogar” amb Catalunya per resoldre “el conflicte polític”. “Quin és el problema? Espanya està preparada. És un país modern”, afirma Díaz.

“A Catalunya hi ha un conflicte polític al que mai s’hauria d’haver arribat, que hem millorat moltíssim durant la legislatura passada i que hem de seguir millorant. Si governen el PP i Vox, les relacions empitjorarien”, afirma. “No estic en les posicions d’incendiar Catalunya. No vull treure rèdit electoral d’un problema que és molt greu”, avisa.

Com ja va afirmar durant la campanya electoral, Díaz diu que “quan hi hagi un acord de majories” sobre la resolució del conflicte “els catalans han de poder votar”. “Com que és un conflicte polític, l’aposta és el diàleg. Vull que Catalunya es quedi a Espanya. I, a més, vull reivindicar la millor Catalunya”, diu.

En referència a la investidura, Díaz reclama un govern entre PSOE i Sumar i recorda que fa 15 dies ja va enviar una “proposta programàtica” als socialistes. “Esperem avançar en aquesta negociació”, assegura, assenyalant l’emergència climàtica, les relacions laborals i la reforma fiscal com a prioritats.

La líder de Sumar també ha advertit que els electors castigaran els partits que intentin forçar una repetició dels comicis.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari