Els treballadors del 112 a Reus tornen a la vaga indefinida per exigir la internalització del servei

La plantilla té previst fer aturades de 72 hores tots els caps de setmana

Treballadors del 112 a Reus ensenyant una pancarta en què s'exigeix la internalització del servei (ACN)

Els treballadors del 112 a Reus (Baix Camp) han iniciat aquest divendres una nova vaga indefinida per exigir millores laborals i la internalització del servei. La plantilla té previst fer aturades de 72 hores tots els caps de setmana, és a dir, des de les vuit del matí de divendres fins a les vuit del matí de dilluns. Els serveis mínims decretats, però, són del 85%.

La protesta es fa per pressionar la Generalitat i que el servei, que actualment està en mans de Ferrovial, deixi d’estar externalitzat. Des del comitè d’empresa del 112 han denunciat que l’actual conveni “només atreu empreses paràsit que l’únic que busquen és fer números” i beneficiar-se’n, i insten l’empresa a complir amb les mesures laborals acordades.

De fet, l’any passat es va arribar a un acord amb Ferrovial per augmentar els salaris en un 3%, entre altres mesures. Tot i això, algunes de les condicions signades el 2022 “han quedat insuficients”, segons ha exposat el secretari del comitè d’empresa, Germán Kupfer Subi, que indica que “el cost de la vida ha pujat en els últims dos anys” i, per tant, l’increment del 3% “ja no és suficient”.

A més, Kupfer Subi ha denunciat que altres de les mesures acordades, després d’una vaga que es va allargar durant set mesos -des de l’agost del 2021 fins al març del 2022-, “no s’estan complint”. Amb aquesta nova aturada indefinida exigeixen a l’empresa que doni continuïtat als acords ja signats anteriorment, així com a les noves demandes, com augmentar la plantilla per evitar la pèrdua de trucades d’emergències i acabar amb la sobrecàrrega de feina, reduir la jornada laboral per evitar riscos psicosocials i augmentar els plusos de nocturnitat i els d’idiomes.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari