A qui incomoda l’entrada d’ERC al govern de la Diputació?

L’exconsellera de Salut i vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés

A la mateixa ERC, i especialment a la ciutat d’Igualada. Just saber-se que Marc Castells -independent il·lustre de Junts- trencava la disciplina de vot del partit i com a diputat provincial entrava a formar part del govern del PSC i ‘Comuns’ a la Diputació de Barcelona, els republicans igualadins iniciaven la seva campanya de crítiques contra l’alcalde díscol. Una campanya liderada per la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés -rival derrotada per Castells en les passades eleccions municipals a Igualada-.

Entre altres coses, Vergés deia a Twitter: “Repetim la història de fa 4 anys, versió millorada de Marc Castells, ara díscol i tot! 1: compro el regidor que em falta amb 43.000€ pels socialistes, 2: Dono el Consell Comarcal als socialistes, i 3: Dono la Diputació de Barcelona als socialistes. Tot per un sou i un càrrec!”. No satisfeta, afegia: “El que no es pot fer en política és demanar la confiança dels igualadins i igualadines sense explicar amb quin projecte polític de ciutat i de país. A veure què dirà Junts a Igualada. Espero que sigueu honestos per un dia i no ens vengueu que ho fa per Igualada”. I uns dies després encara afegia una tercera piulada: “Segona ronda del serial. No entenc el silenci de Junts a Igualada. Són els primers que haurien de demanar explicacions. Com a mínim per respecte a les igualadines. Voler governar és legítim, el tema és com: Transfuguisme i canvi favors amb socialistes”.

L’anunci, l’endemà de les eleccions generals, que ERC entrava també al govern de la Diputació de Barcelona ha agafat molts republicans amb el pas canviat. A Igualada no s’entén la decisió i alguns se senten enganyats. Vergés ha optat, com acostuma a fer quan van mal dades, pel silenci. D’altres, com Joan Mangues -destacat republicà igualadí, en judici per unes pintades a la façana a la seu del Consell Comarcal de l’Anoia-, han criticat el pacte d’ERC a la Diputació de Barcelona obertament: “Això no té cap sentit i no veig la necessitat enlloc. Fas campanya venent que cal evitar que el PSC tingui les institucions catalanes i que a Catalunya són el rival número 1, i dos dies més tard entres a la DIBA amb ells”.

(Visited 252 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari