La CUP es queda fora i Botran admet uns “resultats dolents”

Els anticapitalistes queden fora del Congrés després de perdre els dos escons que tenien

Albert Botran (CUP)

La CUP ha quedat fora del Congrés dels Diputats en les eleccions del 23-J i no ha aconseguir revalidar el resultat de dos escons que va aconseguir el 2019. La formació, que ha centrat la campanya en la defensa d’un referèndum d’autodeterminació per Catalunya, ha assolit el 2,8% del vot, menys de la meitat que fa quatre anys, en els que van ser els primers comicis estatals amb participació dels anticapitalistes.

El cap de files dels anticapitalistes a Barcelona, Albert Botran, ha admès que els resultats “són dolents” però ha avisat que “no acaba res ni ningú se’n va cap a casa” perquè la formació està acostumada a treballar “fora les institucions”.

El número 1 de la CUP per Barcelona ha dit que té “clar” que “cal fer autocrítica” per entendre perquè en el context de polarització de vots entre el bloc del PP i del PSOE l’alternativa independentista i anticapitalista “no s’ha pogut obrir camí”. En total, la CUP ha perdut més de 150.000 vots respecte als resultats de fa quatre anys. “Són uns deures que ens posem i que per descomptat farem”, ha dit Botran, que ha reiterat que no s’han assolit els objectius que es proposaven.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari