Per què Mirotic guanyarà el torcebraç econòmic a Laporta?

Nikola Mirotic

La notícia que, finalment, Nikola Mirotic podria acabar jugant una altra temporada al Barça, complint el seu contracte, ha estat circulant a les redaccions després que, des de l’entorn del jugador, es confirmés que Olympiakos, Panathinaikos, Milà i Mònaco, els clubs interessats a aprofitar-se de la seva sortida del Barça, haurien trencat negociacions amb ell.

Era una jugada cantada per part dels advocats del jugador perquè l’estratègia de Joan Laporta i del seu equip, com sempre, va ser improvisada i d’una reacció temperamental als primers moviments quan va saber que li volien tallar el contracte. Mirotic va quedar amb un periodista i després amb un altre i amb un altre per explicar que, poques hores abans de la disputa del play-off final contra el Reial Madrid, la junta no havia tingut cap altra ocurrència que comunicar-li un acomiadament fulminant.

Quan va sortir publicada la primera entrevista (Mundo Deportivo), la directiva i els executius van haver de córrer per tallar l’hemorràgia amb promeses i arguments d’una solució a la seva satisfacció plena i en unes condicions immillorables que, per descomptat, no s’han complert a l’hora de la veritat.

Per aquest motiu ara la guerra és oberta entre les dues parts, per culpa de la pèssima gestió del cas per part de Laporta, que va veure el cel obert quan LaLiga li va permetre que, en cas d’indemnització, la liquidació de Mirotic podria no ser carregada com a despesa de la secció de bàsquet, sinó desviada a un racó de la comptabilitat on Javier Tebas faria els ulls grossos.

El problema, de prou entitat, es planteja per a la junta si Mirotic canvia el seu guió i, en lloc d’acceptar una oferta d’un altre equip, circumstància que el forçaria a tancar ràpidament una rescissió amistosa de contracte amb el Barça, decideix que el millor pels seus interessos és continuar formant part de la plantilla blaugrana i fer-se el desentès a aquesta intenció del club d’estalviar-se la fitxa.

Comptablement, però, aquesta possibilitat ho canvia tot perquè no hi hauria motiu ni justificació per no comptabilitzar el salari de Mirotic, tant desequilibrant segons la junta, com a tal. Un drama per als plans de la secció de bàsquet que s’està gastant en gran manera el presumpte estalvi que significava l’adeu del jugador més ben pagat de la plantilla. Un estalvi fictici i mentider, ja que la possible indemnització, que serà elevada, acabarà sent igualment una despesa al balanç del club.

La diferència rau ara que l’amenaça de continuïtat de Mirotic sí que destrossaria aquest pla de viabilitat acordat amb LaLiga, afectant directament la massa salarial i aquest fràgil equilibri que caracteritza la trajectòria de Laporta en aquest llarg i complicat estiu per l’autoexigència de continuar fitxant com sigui.

(Visited 1.088 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari