Processat un cap operatiu dels Bombers per la mort d’un company en un incendi

El magistrat instructor assenyala la Generalitat com a responsable civil subsidiària i arxiva el cas amb relació als altres dos investigats

Bombers de la Generalitat (ACN)

El Jutjat d’Instrucció número 7 de Vilanova i la Geltrú ha conclòs la investigació sobre la mort d’un bomber en un incendi en una nau industrial de la ciutat ara fa dos anys, i ha decidit processar per homicidi imprudent el caporal responsable de l’operatiu. “La seva negligència va ser evident”, sosté a la interlocutòria.

En concret, segons recull l’ACN, apunta que, com a caporal, hauria d’haver instal·lat una taula de control de l’operatiu -tècnicament denominada Control d’Accessos i Control ERA-, “que li hauria permès saber quins bombers estaven dins la nau”. Assenyala, així mateix, que tampoc va actuar degudament quan no va comprovar que sortien de l’incendi tres dels quatre efectius que havien entrat, “malgrat que ell era qui havia ordenat l’evacuació des de dins”.

L’instructor del cas també ha assenyalat la Generalitat com a responsable civil subsidiària i ha arxivat la causa amb relació als dos altres bombers que hi havia investigats fins ara: el caporal que va coordinar l’operatiu durant les primeres hores de l’incendi -i que va ser rellevat- i el bomber que acompanyava el company que va morir. Ara s’hauran de pronunciar la Fiscalia i l’acusació particular.

Sobre la possible responsabilitat penal directa de la Generalitat, el magistrat la descarta en concloure que l’equipament que duia el bomber finat era “correcte” i estava “en bones condicions”, tot i que l’ampolla d’oxigen no duia la data de la darrera recàrrega.

En canvi, considera la Generalitat responsable civil subsidiària indicant que si el bomber mort hagués tingut el dispositiu home mort, que activa una alerta quan hi ha una immobilitat de 30 segons, “potser hauria evitat el tràgic desenllaç”.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari