Per què s’ha refredat la relació entre Laporta i Xavi?

Joan Laporta i Xavi Hernández
Joan Laporta i Xavi Hernández

Les expectatives al mercat blaugrana de fitxatges se centren ara mateix a esperar que les vendes permetin inscriure Iñigo Martínez, defensa de l’Athletic fins al dia 30 de juny passat, i Ilkay Gundogan, mig atacant del City, que també ha quedat lliure, i que, com Lewandowski, ha acatat el desig de la seva família de venir a jugar a un país amb sol, hivern suau, festa i una gastronomia insuperable. Tots dos tenen més de 30 anys i ja han donat el millor de si mateixos a altres clubs per més que puguin aportar ofici i professionalitat en aquesta nova etapa, probablement l’última de la seva carrera al màxim nivell.

Aquella màxima de Xavi sobre que “tots els futbolistes volen venir al Barça” cal acotar-la a un determinat perfil de jugador, edat, circumstàncies i condicions, ja que Haaland va sortir corrent i el temps està demostrant que també influeix molt en les operacions la capacitat de persuasió d’un president com Joan Laporta que comença a trepitjar un terreny molt relliscós, començant per la seva pròpia confiança en l’entrenador.

Fonts de l’entorn de tots dos confirmen un refredament de la relació a causa de les exigències de Xavi sobre fitxatges i també de la seva proposta de renovació, i la de tot el seu staff, que Laporta ha hagut de frenar i posar-la a la cua de les seves prioritats per exagerada.

Hi ha hagut algunes queixes per la verbalització que ha fet Xavi, gratuïta a parer de la cúpula blaugrana -i, fins i tot, frívola- sobre algunes operacions que s’han encarit o complicat l’endemà d’admetre un determinat grau d’interès per part seva.

A aquesta situació cal afegir que si Xavi té una llista de fitxatges, però Laporta, Mateu Alemany i Deco sembla que treballen amb una altra, i que per a la junta el reforç de Gundogan rebaixaria la necessitat de signar un substitut de Busquets com Oriol Romeu.

Sense arribar a una atmosfera de tensió, hi ha evidències d’un canvi d’actitud, ja que Laporta espera que l’equip, amb els reforços planejats, sigui realment competitiu a Europa i a la Lliga, on també se li exigiran resultats i un joc més sòlid i convincent que el del curs passat. Ja hi ha qui afirma que Laporta es guarda la carta de Rafa Márquez per si les coses no arrenquen com cal.

De moment, a més, Xavi ha fitxat un periodista, Eduard Polo, de Mundo Deportivo, per canalitzar part la seva relació amb els mitjans a través seu i reduir-ne l’ús del canal oficial mitjançant el departament de comunicació del club.

(Visited 928 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari