La Generalitat assumeix la defensa de Santi Vila en la causa de Sixena

Fonts del Departament de la Presidència indiquen que també s'oferirà a Lluís Puig

    L'exconseller de Cultura Santi Vila en una imatge d'arxiu (ACN)

    El govern de la Generalitat ha decidit assumir la defensa de l’exconseller de Cultura Santi Vila en la causa de Sixena a petició d’ell mateix. Segons ha avançat l’Ara i ha confirmat l’ACN, fonts de la Presidència asseguren que també se li oferirà al diputat i exconseller Lluís Puig, que fins ara no ho ha demanat. Vila té pendent un judici per no haver lliurat 44 obres del Museu de Lleida al monestir de Sixena ara fa gairebé sis anys, malgrat que hi havia un requeriment judicial que li ordenava fer-ho.

    Segons fonts del Departament de la Presidència, des que Pere Aragonès ha arribat a la Presidència, la directriu als serveis jurídics és que defensin els alts càrrecs actuals o passats que hagin de fer front a “responsabilitats patrimonials” per actuacions en l’exercici del seu càrrec. Segons fonts del departament, en aquesta legislatura el govern català ha actuat de mutu propi en els casos actuals i posen d’exemple que s’ha ofert assumir la defensa als càrrecs i exalts càrrecs afectats per l’espionatge de Pegasus.

    En canvi, per als casos de passades legislatures, la directriu als serveis jurídics és que són els afectats els qui ho han de demanar i llavors la Generalitat analitzarà cada cas. Un requisit és que els exalts càrrecs hagin de fer front a “responsabilitats patrimonials”. En el cas de les persones investigades per l’1-O, les mateixes fonts assenyalen que el govern català no pot assumir la defensa ja que, en aquests casos, poden ser encausats per un delicte de malversació i, segons la justícia, la Generalitat és llavors part perjudicada.

    (Visited 92 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari