El Suprem declara abusives les fiances imposades a Santi Vila i Lluís Puig pel cas de Sixena

Les quantitats vulneraven greument la presumpció d'innocència dels dos consellers

Santi Vila i Lluís Puig
Santi Vila i Lluís Puig

El Tribunal Suprem s’ha pronunciat sobre el cas Sixena i ha declarat segons publica la Vanguardia que les quantitats de diners que se’ls van exigir en judici com a fiança tant en el cas de Santi Vila com el del seu successor, Lluís Puig, eren ingents i vulneraven greument la presumpció d’innocència de tots dos exconsellers de Cultura.

Vila i Puig van exercir el càrrec durant el litigi pels 97 objectes d’art la devolució dels quals reclamava el monestir de Sixena. El MNAC va lliurar les que custodiava voluntàriament, mentre que el Museu de Lleida, d’acord amb la Generalitat, es va negar a fer-ho amb les que posseïa, en considerar que eren béns protegits.

El febrer de l’any 2021, Vila va arribar a lliurar les escriptures d’un pis de la seva propietat a Figueres com a aval de la fiança de 216.000 euros que reclamava la magistrada del Jutjat d’Instrucció número 3 d’Osca. Va dipositar 108.000 euros en metàl·lic, facilitats per amics i col·laboradors seus, i va cobrir la resta amb el valor del seu pis. La fiança del conseller Puig pujava, per part seva, a 88.000 euros.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari