Els sindicats educatius demanen a Simó pactar la reversió de les retallades

USTEC, CGT, UGT i Pindoc també reclamen a la nova consellera l'augment i estabilització de plantilles

    Els sindicats de mestres s'han concentrat davant del Parlament per mostrar les seves reivindicacions a la nova consellera d'Educació, Anna Simó (ACN)

    Els sindicats educatius USTEC, CGT i UGT, així com la plataforma d’interins docents Pindoc, s’han concentrat aquest dimarts al migdia davant del Parlament, coincidint amb el ple monogràfic sobre educació, per reclamar a la nova consellera, Anna Simó, que pacti amb ells la reversió de les retallades laborals i l’augment i estabilització de plantilles. Els sindicats es reuniran pròximament amb la titular d’Educació i no descarten convocar vaga per a l’inici del pròxim curs.

    La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha criticat les mesures educatives que el govern català ha anunciat aquest matí, com la incorporació de 1.190 docents més per al curs 2023-2024, i ha apuntat que “potser” es tracta d’una ampliació de places ja atorgada per l’anterior conseller, Josep Gonzàlez-Cambray. “No tenim ni idea d’on surt això”, ha afegit la portaveu, que ha lamentat que la mesura no hagi passat pels sindicats del sector.

    Segura ha assenyalat que durant dos anys no ha estat possible negociar amb l’exconseller Cambray i ha demanat a Simó que posi fil a l’agulla per arribar a consensos i acabar amb l’interinatge i les retallades. La portaveu d’USTEC ha reiterat la necessitat d’una escola pública en català, i ha instat la consellera a destinar tots els esforços del Departament a fer-ho possible.

    El 30 de juny la consellera Simó té prevista una reunió amb USTEC, i sobre la taula hi ha pal·liar les retallades i un pacte d’estabilitat dels interins. Segura ha afirmat que l’acord pot arribar fins al 31 de juliol i ha apuntat que, de cara al curs que ve, treballaran per negociar la data d’inici del curs 2024.

    El portaveu de la CGT, Miquel González, ha explicat que “segurament” faran l’anunci de vaga al professorat el mes de juliol perquè aquest ha de saber si torna “amb la destral de guerra” o no. González ha afirmat que el Departament “ha canviat la cara a una més o menys agradable”, però ha dit que ara per ara “sembla” que Simó farà una política de “consolidació” de les iniciatives de Cambray.

    El portaveu de la UGT, Jesús Martín, ha apuntat que Cambray ja va reconèixer que el problema ve de les retallades: “El que no poden fer és enganyar la societat”, ha assegurat Martín, que ha criticat també el discurs de la consellera Simó, que va assegurar que havia de triar entre atendre les peticions del professorat o obrir més aules d’acollida. “El que ha de fer és ampliar el pressupost del departament”, ha afirmat, indicant que “si no tenim el professorat content, el sistema no funciona”.

    (Visited 45 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari