CCOO espera que els canvis a Educació serveixin per “reconstruir ponts i consensos”

El sindicat lamenta que l'etapa de Cambray ha estat marcada per "la imposició i el conflicte permanent"

    Manifestació dels sindicats de professors contra el ja exconseller Josep Gonzàlez-Cambray

    CCOO espera que el cessament de Josep Gonzàlez-Cambray com a conseller d’Educació comporti un “canvi radical” al departament i veu el nomenament d’Anna Simó com una ocasió “per reconstruir ponts i consensos”. En un comunicat, el sindicat denuncia que l’etapa de Cambray ha estat marcada per “la imposició i el conflicte permanent” amb la comunitat educativa i recorda que fa “molts mesos” que en van demanar el cessament. Ara, assenyalen, no volen destinar més recursos a parlar-ne i esperen “avançar en la millora de l’educació” a Catalunya. Per això, manifesten la seva disposició a començar “un nou camí”.

    Segons l’organització sindical cal treballar amb tres objectius. D’una banda, refer els mecanismes de diàleg i negociació, tant al Consell Escolar de Catalunya com als espais propis de negociació i concertació. “S’han de fer polítiques educatives comptant amb els treballadors i les treballadores de l’educació, les famílies i l’alumnat, des del consens i no des de la imposició ni els cops d’efecte als mitjans de comunicació”, avisen.

    El segon objectiu és el de revertir “definitivament” les retallades i el tercer fer passos “reals i consolidats” per millorar la qualitat educativa. En aquest sentit, CCOO considera que cal començar amb una baixada generalitzada de les ràtios a totes a les etapes educatives, dotar dels pressupostos necessaris per arribar com a mínim a un 6% del PIB per implementar una educació “amb qualitat” i planificar “adequadament” l’oferta educativa, “molt especialment” la de Formació Professional.

    (Visited 55 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari