“Bona sintonia” del Ministeri de Transports i els taxistes per regular els VTC

Tito Álvarez matisa que encara estan lluny en alguns temes, però no descarta aprovar una norma "aviat"

    El portaveu d'Élite Taxi, Tito Àlvarez, en una protesta contra les VTC a Barcelona (ACN)

    El Ministeri de Transports i el col·lectiu del taxi agrupat en entitats com Élite Taxi han destacat la “bona sintonia” entre ambdues parts per intentar arribar a un acord que reguli les llicències dels Vehicles de Transport amb Conductor (VTC), després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que va tombar la norma que limitava les autoritzacions a empreses com Uber o Cabify. Ambdues parts s’han instat a tornar-se a trobar aquest dimecres a les tres de la tarda.

    Segons el ministeri, la reunió ha de servir per veure “el text definitiu” de l’acord. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha matisat que en alguns temes encara s’està lluny, però no ha descartat, poder arribar a un acord “aviat” i aprovar una norma “aviat”. De moment, la mobilització prevista per al dijous es manté.

    Fonts del Ministeri de Transports han recordat que el marc d’actuació de l’Administració General de l’Estat només pot incloure el transport interurbà, per la qual cosa “són les comunitats <autònomes i els ajuntaments els que han de regular les condicions per autoritzar la circulació dels VTC”.

    En aquest sentit, a zones com Barcelona s’han aprovat limitacions a les llicències VTC més enllà de la proporció 1/30, mesura que Élite Taxi creu que es podria estendre arreu d’Espanya. Per aquest motiu, l’objectiu de la plataforma és que el govern espanyol cedeixi a les comunitats autònomes i els ens locals les competències per regular, si ho consideren, els VTC d’acord amb raons mediambientals o de trànsit.

    (Visited 47 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari