Els taxistes es mobilitzen contra la liberalització dels VTC interurbans

Élite Taxi avisa que col·lapsaran Espanya si no s'arriba a un acord abans del 30 de juny

    Taxis concentrats aquest dimecres a la plaça Espanya de Barcelona (ACN)

    Centenars de taxistes han protagonitzat aquest dimecres una marxa lenta per la Gran Via de Barcelona per protestar contra la liberalització de les llicències interurbanes de Vehicles de Transport amb Conductor (VTC). La protesta, convocada per Élite Taxi i Antaxi, ha començat a les 10 del matí a la plaça Espanya i, en arribar al Passeig de Gràcia, els taxistes han aparcat els vehicles per anar a peu fins a la delegació del govern central a la capital catalana.

    Els manifestants han vingut des de diverses poblacions de Catalunya, com Manresa, Sabadell, Mataró, Terrassa i Sitges, entre d’altres, i també d’altres comunitats autònomes com Madrid i el País Basc. L’objectiu dels taxistes és que el model que s’aplica als 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona s’exporti també a la resta d’Espanya, de manera que cada territori pugui gestionar les llicències VTC, en comptes de fer-ho des del Ministeri de Transports.

    El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va sentenciar que la norma que limita les autoritzacions a VTC a una cada 30 taxis a l’àrea metropolitana de Barcelona és contrària al dret europeu, però va obrir la porta a exigir una autorització addicional per poder prestar aquests serveis, argument al qual s’aferren els taxistes per demanar al govern central que delegui les competències a les comunitats autònomes i als municipis.

    Amenacen de col·lapsar Espanya

    El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha amenaçat amb una protesta a gran escala a les portes de l’estiu si no s’evita la “liberalització salvatge” dels VTC. Àlvarez ha fixat el 30 de juny com la data límit per “posar ordre” a la llei que regula el sector. “Confiem a tenir dimarts un text que puguem acordar. Si no hi ha pacte, sortiran tots els taxis d’Espanya a col·lapsar totes les ciutats i aeroports“, ha apuntat en declaracions a la premsa abans de la protesta.

    “Totes les grans ciutats del territori nacional estan a punt d’explotar. Ara mateix estem en una situació clavada a la de juliol del 2018, quan va explotar tot i a Barcelona va començar una vaga indefinida que va estendre com una taca d’oli”, ha afirmat. “Estem demanant ajuda al govern espanyol. No és una amenaça, no estem amenaçant, sabem que tenen voluntat”, ha indicat Álvarez.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari