El CGPJ xifra en 1.127 les reduccions de pena i en 115 les excarceracions per la llei ‘només sí és sí’

Catalunya acumula 103 reduccions i 9 excarceracions

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, intervé al Congrés dels Diputats

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha actualitzat aquest divendres el recompte de rebaixes de penes de presó a agressors sexuals fruit de l’aplicació de la Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com la llei només sí és sí.

Segons el CGPJ, les reduccions de condemnes ascendeixen almenys a 1.127, comptant les dades recopilades fins a l’1 de juny del Tribunal Suprem, l’Audiència Nacional, els Tribunals Superiors de Justícia i les audiències provincials. Fins ara, aquestes resolucions han suposat com a mínim 115 excarceracions.

El càlcul és incomplet, insisteix l’òrgan de govern dels jutges, perquè no inclou revisions de condemna tramitades en jutjats penals, els quals s’encarreguen de jutjar delictes contra la llibertat sexual amb condemnes de fins a cinc anys de presó, per la dificultat d’aconseguir aquestes dades.

A Catalunya, el recompte puja a 103 reduccions de pena, 9 de les quals per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i a 9 excarceracions.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari