Borràs considera “una anomalia” el ple per triar nova presidència del Parlament

La dirigent de Junts avisa que el seu grup al Congrés no anirà "a salvar Espanya de la ultradreta" després del 23-J

    La líder de Junts, Laura Borràs, al programa 'Cafè d'idees'

    L’expresidenta del Parlament i líder de Junts, Laura Borràs, creu que el ple per elegir una nova presidència de la cambra és “una anomalia històrica”. En una entrevista al programa Cafè d’idees de La 2 i a Ràdio 4, Borràs ha admès que és “un dia complicat, i no de tràmit” per a ella, i ha remarcat el caràcter anòmal d'”una sessió d’investidura que no és constitutiva i que començarà com a ordinària quan el que passa és extraordinari”.

    La líder de Junts ha lamentat que no hi haurà un relleu efectiu de la presidenta sortint a l’entrant i ha denunciat que “tot això s’ha decidit políticament”. Preguntada per si ha valgut la pena mantenir la interinitat al Parlament durant aquests mesos en què ha estat suspesa de funcions, Borràs ha dit que “sempre val la pena denunciar les injustícies” i ha retret que se l’acusi de la situació d’interinitat a la institució: “No es pot acusar d’interinitat a qui la crea”. En aquesta línia, ha assegurat que els “interessos partidistes” han “aprofitat un article que vulnera drets”.

    El ple d’aquest divendres elegirà la diputada de Junts Anna Erra com a nova presidenta del Parlament. Borràs ha assegurat que aquesta decisió ja estava presa abans de l’executiva de Junts de dimarts a la tarda i ha explicat que en aquella reunió no es va votar res, simplement es va explicar quins escenaris hi havia hagut damunt la taula abans de trobar “una solució que fos de màxim consens”.

    Sobre l’escenari electoral a Espanya, Borràs ha dit que Junts no anirà al Congrés a “salvar Espanya de la ultradreta”, sinó a treballar per la independència. Ha afegit que li preocupa la ultradreta, però que el seu grup no està disposat a anar al Congrés a “salvar Espanya dels seus problemes” i que hi van per a “resoldre els problemes que l’Estat genera a Catalunya”. A més, considera que “a la pràctica” el resultat per a Catalunya és el mateix, “governi qui governi”. Borràs també ha criticat ERC per haver arribat a un acord per a presentar una llista conjunta amb Bildu al Senat.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari