El Parlament de Catalunya escollirà divendres Erra com a nova presidenta

És el primer cop que el ple elegirà una nova presidència amb la legislatura en curs

  La presidenta de Junts, Laura Borràs, arribant a la seu del partit amb Anna Erra (ACN)

  Ja està convocat el ple per a aquest divendres a les 12 hores que escollirà la diputada de Junts, Anna Erra, com a presidenta del Parlament en substitució de Laura Borràs. S’acabarà així amb gairebé un any d’interinatge després que el juliol de 2022 la Mesa suspengués Borràs arran de l’obertura de judici per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Serà la primera vegada des del 1980 que el Ple del Parlament haurà d’elegir un nou president durant una legislatura en curs, i es preveu que la sessió duri una hora i mitja i acabi amb un discurs de la nova presidenta.

  La vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, serà qui presidirà la sessió fins que Erra sigui elegida i ocupi el seu càrrec. La votació es realitzarà mitjançant vot secret i els diputats hauran d’escriure el nom de la seva elecció en una papereta. Es preveu que Erra sigui escollida en segona votació amb els vots dels diputats de Junts i d’ERC, així com els vots en blanc de la CUP.

  Un cop proclamat el resultat de la votació, Erra ocuparà el seu lloc, es posarà la medalla d’honor del Parlament i adreçarà les seves primeres paraules als diputats com a presidenta. A més, la Mesa preveu que divendres ja puguin votar dos nous diputats: Antoni Castellà, de Junts, en substitució de Borràs, i Neus Ramonet, d’ERC, en substitució d’Antoni Flores, que va morir sobtadament fa uns dies.

  (Visited 71 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari