ERC concorrerà amb Bildu al Senat el 23-J sota el nom Esquerres per la Independència

Malgrat l'aliança amb els abertzales, Junqueras manté l'oferta d'acords programàtics amb independentistes

El president d'ERC, Oriol Junqueras, i el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, durant una roda de premsa a la seu d'ERC (ACN)

ERC es presentarà al Senat a les pròximes eleccions del 23 de juliol en coalició amb EH Bildu. Segons han fet públic aquest dijous, les dues formacions concorreran sota el nom Esquerres per la Independència amb l’objectiu d'”amplificar el treball conjunt i unir forces per a la defensa de Catalunya i Euskal Herria”. Aquesta decisió enfortirà les relacions entre ERC i Bildu, que ja col·laboraven estratègicament al Congrés i compartien grup parlamentari al Senat, i pot tancar definitivament la porta a qualsevol possible acord amb Junts.

En declaracions a l’ACN, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha relacionat l’acord amb Bildu amb l’intent del seu partit de “trobar el màxim d’aliats que ajudin en objectiu de defensar Catalunya i els catalans”. Preguntat per si aquesta coalició fa impossible que se’n gestin altres amb Junts i la CUP, Junqueras ha assegurat que la voluntat d’ERC “d’entendre’ns amb les forces independentistes es manté absolutament vigent”. “Volem prioritzar els acords independentistes en l’àmbit municipal i supramunicipal, i estem a favor de fer un acord programàtic de les forces independentistes de cara al 23-J; mantenim aquesta oferta”, ha afirmat.

Per la seva banda, el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha explicat que durant aquest temps els dos partits “han estat un mur de contenció de les dretes i dels seus plantejaments d’involució i recentralització, les forces útils i determinants per propiciar fites socials que, tot i no tenir la profunditat i abast desitjats, han aconseguit millorar la vida de la majoria social i treballadora”. “Estem segures que tornarem a ser aquestes forces útils. Aquest ha estat i és el nostre compromís i responsabilitat: produir els avenços i frenar els retrocessos. Ara més que mai”, ha reblat Otegi.

En un comunicat, ambdues formacions expliquen que “els bons resultats del treball comú fet fins ara entre les nostres dues organitzacions ens porta a oferir ara a bascos i catalans un projecte més sòlid i una aliança més forta per continuar i ampliar el treball iniciat en la millora de les vides de la ciutadania i l’avenç cap al futur en llibertat que volem per als nostres països”. I afegeixen: “Aquest anhel social i la voluntat majoritària d’assolir una república justa per a la majoria social i treballadora, demanada i demostrada per les dues societats al llarg de la seva història, és també l’eix vertebrador dels projectes polítics sobiranistes i d’esquerres que aposten per respondre i donar sortida a aquesta demanda compartida”.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari