Trias, disposat a governar només amb el suport d’ERC: “Collboni es resisteix”

El cap de llista de Junts demana a Colau que "toqui la realitat" i accepti haver perdut les eleccions

    El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, després d'una entrevista a l'ACN (ACN, Blanca Blay)

    El cap de llista de Junts a Barcelona i guanyador de les eleccions municipals del 28-M, Xavier Trias, ha reiterat la seva voluntat d’arribar a un acord amb ERC i el PSC, però no ha descartat governar només amb el suport dels republicans. En una entrevista a Ràdio Estel, Trias ha explicat que negocia un acord d’investidura i un acord per governar amb ambdós partits, però ha reconegut que “no serà fàcil tot això”.

    “El problema és que el senyor (Jaume) Collboni es resisteix”, ha comentat respecte al cap de llista del PSC, “i que té dubtes malgrat que estem en negociacions”, ha afegit Trias, que ha destacat, en canvi, els avenços amb ERC. “Durant aquests dies el que tinc és una situació amb una actitud molt positiva i col·laborativa amb ERC que jo els agraeixo”, ha explicat.

    Preguntat per la possibilitat de governar només amb el suport d’ERC, Trias ha recordat que “ja he governat quatre anys amb 14 regidors” i ha indicat que, tot i que “la situació actual probablement és més complexa”, està disposat a comptar únicament amb el suport dels republicans.

    Demana a Colau “que toqui la realitat”

    Trias ha criticat que l’alcaldessa en funcions de Barcelona, Ada Colau, insisteixi a “fer un govern fort amb el senyor Collboni”, i l’ha acusat de dir “frases estereotipades basant-se en el fet que ells són els bons i els altres som els que no som progressistes”. “Ja ho va fer amb el senyor (Ernest) Maragall, que va guanyar les eleccions i li van fer una cosa absolutament vergonyosa”, ha recordat en referència al pacte amb Manuel Valls.

    “No sé què maquina, però no accepta haver perdut les eleccions”, ha considerat Trias, que ha demanat a Colau “que toqui la realitat”. En aquest sentit, el cap de llista de Junts ha assegurat que “el 70% de la gent de Barcelona vol un canvi”, i ha afirmat que el progrés de l’alcaldessa en funcions “no és el progrés que vol la gent de la ciutat”.

    (Visited 79 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari