El TC avala l’acceptació al Congrés de fórmules alternatives d’acatar la Constitució

Els magistrats rebutgen el recurs del PP contra la decisió de la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional (TC) ha avalat la decisió de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, de considerar acceptables les fórmules d’acatament de la Constitució alternatives que van fer servir diputats independentistes el 21 de maig del 2019, durant el ple de constitució de la cambra baixa.

Els magistrats han rebutjat el recurs que va interposar el PP, al·legant una suposada vulneració del dret de representació política, contra l’acceptació per part de Batet de fórmules de jurament o promesa amb referències com “per imperatiu legal”, “per lleialtat al mandat de l’1 d’octubre” i “per la llibertat dels presos polítics”.

El Constitucional ha conclòs que no van afectar els drets de la resta de representants de la cambra i que impedir-los assumir la condició de diputats hauria causat una desigualtat respecte a altres fórmules d’acatament.

L’acord s’ha adoptat amb els vots a favor de tots els magistrats del sector progressista del TC, excepte Juan Carlos Campo, exdiputat i exministre socialista -a més de parella de Batet-, que s’ha abstingut per evitar un problema d’incompatibilitat. Dels quatre magistrats conservadors que han votat en contra, tres han formulat vots particulars.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari