Desarticulen una organització criminal dedicada a facilitar parelles de fet de conveniència i empadronaments ficticis

Hi ha 70 detinguts, entre els quals els membres del grup que feien d'intermediaris a canvi d'importants sumes de diners

Policia Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal que operava a Martorell, Olesa de Montserrat i Igualada facilitant parelles de fet a ciutadans estrangers en situació irregular  i empadronaments a canvi d’importants sumes de diners. Els col·laboradors rebien una remuneració econòmica i les persones de fora d’Espanya que contractaven el servei havien de pagar entre 6.000 i 10.000 euros. La policia també ha detingut 63 ciutadans més vinculats amb el cas.

Durant investigació, que va iniciar-se el mes d’octubre del 2021, la policia va detectar que l’activitat il·lícita es duia a terme en tres fases. Primer, el grup buscava ciutadans nacionals espanyols que estiguessin disposats a fer-se parella de fet d’estrangers a canvi d’una remuneració d’entre 400 euros i 1000 euros. En una segona fase, buscaven propietaris o llogaters d’immobles que volguessin empadronar als seus domicilis la parella i demostrar la convivència, i també es remunerava la persona que ho permetia, pagant-li entre 200 euros i 500 euros.

Finalment, els membres de l’organització recollien l’estranger a l’aeroport i l’acompanyaven a fer tots els tràmits necessaris per aconseguir la seva regularització, com empadronar-se, constituir-se com a parella de fet davant notari i rebre la documentació a un gestor especialista en estrangeria. Per això, els ciutadans estrangers arribaven a pagar a l’organització entre 6. 000 euros i 10.000 euros.

Després d’una investigació conjunta entre la Policia Nacional i la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra, durant els dies 16 i 17 de març del 2022, es van detenir set persones, entre elles els principals responsables de la trama criminal que tenien fixada la seva residència a Bèlgica i viatjaven al país exclusivament per fer els tràmits necessaris per regularitzar-los. A banda dels arrestats, els agents també investiguen dues persones més per falsedat documental i per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

(Visited 180 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari