La pluja dona una treva als productors de DO i IGP gironins

Els agricultors confien en mantenir nivells d'altres anys

Poma Gala d'una plantació de Girona Fruits (Gemma Tubert, ACN)
Poma Gala d'una plantació de Girona Fruits (Gemma Tubert, ACN).

La pluja dels últims dies ha donat una treva als productors de Denominació d’Origen (DO) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de les comarques gironines. Malgrat que els agricultors estan “preocupats” per la situació, la pluja dels últims dies ha arribat en un moment “clau” per a molts conreus com ara els Fesols de Santa Pau (Garrotxa), la Poma de Girona i les vinyes de l’Empordà.

L’esperança recau en més pluges els dies vinents que ajudaran a “salvar la temporada” i mantenir el nivell de producció d’altres anys. Això podria comportar que el preu no s’enfilés en excés per als consumidors per la falta de producte, més enllà de l’encariment que els suposa l’increment de costos per la inflació.

Els productors de Poma de Girona, Fesols de Santa Pau i de la DO Empordà estan “preocupats” per la sequera que viu Catalunya, tot i que la pluja que ha caigut en els últims dies els ha donat un bri d’esperança a les produccions. El president de la Comissió Tècnica del Consell Regulador de la DO Empordà, Antoni Roig, assegura que l’aigua ha arribat en “un moment clau”, perquè és quan les vinyes floreixen. L’arribada de l’aigua en aquest moment permet que la planta pugui créixer i això dona “un respir” als productors de vi.

Roig creu que si es repeteix més episodis de pluja com el que s’ha produït els últims dies ajudarà a tenir una “producció similar a l’habitual” de raïm. El president de la comissió tècnica ha recordat que en els últims anys ja han viscut pluges abundants combinades amb episodis de sequera, tot i que feia temps que no era un escenari “tan dramàtic”. Roig recorda que “encara falta molt d’estiu” i és difícil preveure si hi haurà el mateix nivell de raïm que en altres veremes.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari