Villarejo diu al jutge que el 2012 ja va advertir que Rosell “no tenia res a veure amb l’independentisme”

L'excomissari de la Policia Nacional sosté que Lamela va actuar "enganyada" en el cas de l'expresident del Barça

L'excomissari José Manuel Villarejo (ACN)

L’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo (foto) ha defensat davant del jutge de Madrid que investiga l’Operació Catalunya que el 2012 en una nota d’intel·ligència ja va deixar clar que l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, “no tenia res a veure amb l’independentisme”. En una atenció als mitjans aquest divendres després de declarar al jutjat d’instrucció 13 de Madrid, Villarejo ha explicat que ha traslladat al magistrat que el cas de Rosell va ser “una guerra de futbol”. “Van tractar d’enganyar-nos a alguns presentant-lo com que era un independentista”, ha dit Villarejo, que ha reivindicat que el 2017 va tractar de parlar amb la jutgessa Carmen Lamela per “aclarir-li les coses”.

Lamela, aleshores magistrada a l’Audiència Nacional, va mantenir Rosell gairebé dos anys en presó preventiva. Finalment, l’expresident del Barça va ser absolt. Rosell va querellar-se contra Lamela per prevaricació i falsedat documental, però el Tribunal Suprem no va admetre la denúncia contra l’ara jutgessa del Suprem.”Em van dir que no podia parlar amb Lamela, que només parlava amb gent del CNI, amb la Guàrdia Civil i gent vinculada a l’Opus Dei”, ha afirmat Villarejo, que ha opinat que “a Lamela la van enganyar perquè li van dir que Rosell era un perill per a la seguretat de l’Estat”. “I com ella estava en aquesta història a canvi del Suprem”, ha afegit sobre la motivació de la jutgessa.L’excomissari ha dit que “no creu que Lamela actués de mala fe” sinó que “simplement la van enganyar”.

Segons Villarejo, l’últim cop que ell fa intervencions sobre aquest cas és el 2014 i ha remarcat que el 2012 ja va descartar que Rosell estigués vinculat a l’independentisme.”Ja vaig parlar aleshores de les baralles que hi havia amb els àrbitres i que també havia informat abans del Reial Madrid. Això ho van tapar tot en aquella època”, ha assegurat. Segons Villarejo, en la seva declaració “ha quedat perfectament clara” tota la seva actuació, ha respost totes les preguntes i s’ha mostrat disposat a continuar col·laborant.

Aquest divendres també han declarat per aquesta investigació l’exinspector Antonio Giménez i l’inspector de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (Udef) Alberto Estévez. Segons Villarejo, només han respost a les seves defenses. Rosell s’hi ha querellat arran de diverses informacions periodístiques, entrevistes del mateix comissari jubilat i les seves agendes i àudios filtrats.

La querella de Rosell és pels delictes d’organització criminal, falsedat en document oficial, denúncia falsa, detenció il·legal i malversació de fons públics, ja que bona part de les feines s’haurien pagat amb càrrec als fons reservats del Ministeri de l’Interior.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari