El TC anul·la l’admissió de la Mesa del Parlament d’iniciatives del 2019 contra la sentència de l’1-O

El tribunal dona la raó a Cs i diu que els acords van vulnerar els drets fonamentals dels diputats recurrents

  Tribunal Constitucional
  Tribunal Constitucional

  El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat l’admissió a tràmit per part de la Mesa del Parlament, l’octubre del 2019, d’una proposta de resolució d’ERC, Junts i la CUP i la posterior admissió d’esmenes dels mateixos grups que cercaven “donar resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre els fets de l’1 d’octubre”. En una sentència de la qual ha estat ponent el magistrat César Tolosa, el TC estima el recurs d’empara presentat per Cs perquè considera que la decisió de la Mesa va “tornar a vulnerar l’ordre constitucional i estatutari”.

  “La Mesa va tramitar la iniciativa i va admetre les esmenes sabent que existien resolucions d’aquest tribunal que impedien donar-hi curs”, diu la resolució. La sentència del TC també assenyala que la Mesa hauria d’haver impedit aquestes iniciatives i que, no havent-ho fet, va lesionar el nucli de la funció representativa dels diputats recurrents, vulnerant així els seus drets fonamentals, la qual cosa determina l’estimació de la demanda presentada i la nul·litat dels actes expressament impugnats.

  El magistrat Ramón Sáez Valcárcel ha anunciat la formulació d’un vot particular.

  (Visited 42 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari