Amb què relaciona un presentador d’Esport 3 els insults racistes contra Vinícius?

El futbolista del Reial Madrid Vinícius Júnior

Foto: @realmadrid

El periodista Xavier Valls, presentador de l’Onze d’Esport 3, ha dedicat l’editorial del programa d’aquest dimarts als insults racistes que el futbolista del Reial Madrid Vinícius Júnior va patir a l’estadi del València CF. En el discurs, d’uns 40 segons, Valls critica la xacra del racisme i relaciona els fets amb la “normalització” dels delictes d’odi derivada, ha afirmat, de l’“a por ellos”, el càntic que desenes de ciutadans van dedicar als agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional que es desplaçaven des d’Andalusia a Catalunya per reforçar el dispositiu contra el referèndum de l’1-O.

“D’aquella pols venen aquests fangs. El dia que es va normalitzar l’a por ellos”, animant gent uniformada a estomacar ciutadans pacífics, es va donar carta de naturalesa als delictes d’odi. I un dels més execrables és el racisme, que és una de les marques de fàbrica del feixisme. Tant de bo el cas Vinícius serveixi per acabar amb aquesta xacra, però veure com alguns dels que ara s’esquincen les vestidures són els mateixos que porten temps blanquejant i donant tribuna al discurs de la intolerància, fa pensar que no hi ha prou d’assenyalar els quatre eixelebrats dels camps de futbol”, manifesta el presentador de l’Onze.

Aquest editorial de Valls ha suscitat comentaris negatius de diversos usuaris de Twitter, que li han recordat que tant l'”a por ellos” com els insults racistes s’escolten als camps de futbol des de fa dècades. El portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, també s’ha sumat a les crítiques, i ha considerat que “això de TV3 és una vergonya quotidiana”. “Vegin la surrealista interpretació de la televisió pública catalana sobre la polèmica al voltant del racisme al futbol. Tot, absolutament tot, el que passa al món té el seu origen i gira al voltant del procés. Vergonya aliena”, ha publicat Martín Blanco.

(Visited 263 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari