End Fossil aixeca l’acampada a la UAB per la creació d’una assignatura ecosocial

Els activistes arriben a un acord amb la universitat, que es compromet a trobar alternatives al finançament privat

  Cartells a l'acampada d'End Fossil a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

  Foto: @EndFossilBCN

  End Fossil Barcelona ha decidit aixecar l’acampada que des del 2 de maig manté a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Cerdanyola del Vallès, després dels acords a què el col·lectiu ha arribat amb el centre, entre els quals destaca la creació d’una assignatura específica centrada en la crisi ecosocial. Les parts es van reunir dilluns i al vespre van arribar a una entesa que s’ha ratificat en assemblea i s’ha fet pública aquest dimarts al migdia.

  El col·lectiu destaca la bona entesa entre les parts, que ha permès establir un acord per encaixar les peticions en la dinàmica universitària. En aquest sentit, es preveu crear una comissió per analitzar la implantació de l’assignatura ecosocial de caràcter bàsic a tots els estudis del centre, fet que passaria com a molt aviat a partir del curs 2025-2026.

  “Hem estat d’acord en crear un grup de professors per implementar l’assignatura i que ajudin a coordinar altres aspectes de sostenibilitat a la universitat, que tot i que hi ha bones intencions hi falta part crítica”, assenyala a l’ACN la portaveu d’End Fossil Barcelona, Sara Santana. Les parts també han arribat a un acord perquè la UAB estableixi un pla estratègic d’enfortiment del finançament per trobar alternatives al finançament privat de la universitat pública, en especial d’aquelles empreses que sustenten la seva activitat en l’explotació d’energies fòssils.

  Entre d’altres mesures, hi destaca l’estudi i l’impuls de col·laboracions amb entitats de l’economia social i solidària. “Estem contents perquè hem aconseguit que es plantegin que no hi hauria d’haver empreses fòssils a les universitats, cosa que a la Universitat de Barcelona no vam aconseguir, i ho considerem una petita victòria”, conclou Santana.

  (Visited 14 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari