Desenes de joves acampen a la UAB per reclamar “educació ecosocial”

Activistes d'End Fossil preveuen ocupar la plaça Cívica durant una setmana, com ja van fer a la UB

Dos joves sostenen cartells en l'acció del col·lectiu End Fossil a la UAB (ACN, Albert Segura)

Desenes d’activistes del col·lectiu End Fossil han acampat aquest dimarts a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per reclamar una major implicació dels centres universitaris catalans en la defensa i la difusió dels criteris ecosocials. Els joves preveuen estar-s’hi com a mínim una setmana amb tendes de campanya, i han organitzat activitats i xerrades.

En una publicació a Twitter, els activistes reclamen més finançament públic, que es revisin els criteris de vinculació amb el sector privat i una assignatura ecosocial obligatòria, i assenyalen que “no podem seguir de braços plegats mentre les empreses i les elits segueixen empenyent-nos a crisis perpètues i a la destrucció del planeta”. Paral·lelament a l’acampada, membres d’End Fossil s’han dirigit a la seu del Departament de Recerca i Universitats per entregar una carta al conseller Joaquim Nadal i fer-li arribar les seves demandes.

El col·lectiu afirma en el manifest d’aquesta primavera, publicat recentment, que “rere la inflació, la pecarietat, la crisi energètica, la sequera i els incendis forestals s’hi troben dinàmiques extractivistes inherents al capitalisme”, un sistema que, asseguren, “atempta contra l’equilibri entre la nostra societat i l’entorn” i que “posa contra les cordes la vida en aquest planeta”. “No podem permetre que la universitat, casa del coneixement, es converteixi en un altre baluard del neoliberalisme”, conclouen.

End Fossil va fer una acció similar el passat novembre a la Universitat de Barcelona (UB) per denunciar la “passivitat” de la institució davant la crisi climàtica i reclamar al centre que trenqués relacions amb empreses contaminants i retirés les càtedres que impulsen conjuntament. Van acampar durant una setmana i la UB va acordar impulsar una assignatura sobre “crisi ecosocial”, la qual el col·lectiu demana estendre a tots els centres.

(Visited 10 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari