Laporta deixa en ridícul els grups d’opinió que van fer fora Bartomeu

Reunificats sota la nova etiqueta d'Àgora Blaugrana, ha desoït el prec d'ajornar l'Espai Barça i fa cinc setmanes que esperen que els doni resposta les seves 88 preguntes sobre Limak

Joan Laporta
Joan Laporta

Fa més de cinc setmanes que els integrants de la nova plataforma Àgora Blaugrana van presentat a la junta directiva del FC Barcelona un total de 88 preguntes amb relació a l’Espai Barça, molt concretes respecte els detalles i la informació clau del procés de licitació de les obres del Camp Nou a la constructora Limak.

Àgora Blaugrana ve néixer no fa ni dos mesos i amb cert misteri com una agrupació de les comunitats, plataformes i col·lectius d’opinió barcelonista que, quan va ser l’hora, es van activar contra Josep Maria Bartomeu per promoure un vot de censura. Avui, les raons d’aquell front tan unit i espontani per intentar fer fora la junta fan riure, semblen de broma i posen l’accent en aquella manipulació de l’opinió pública convenientment coordinada amb moviments del mateix Govern de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i el quintacolumnisme dels mitjans de comunicació, a més d’un exèrcit corporatiu de laportistes amb notòria influència a les xarxes.

De sobte, fa amb prou feines un parell de mesos, per iniciativa de Dignitat Blaugrana i del seu líder i portaveu, Ricard Faura, es va fer necessari aplegar-se en una Àgora estranyament dissident i contrària a la contractació de Limak, alhora que partidària d’endarrerir les obres del Spotify Camp Nou i de l’Espai Barça.

Els mateixos participants i integrants d’Àgora Blaugrana no només no han trobat cap complicitat ni han estat escoltats per Joan Laporta. Tot el contrari: el president se n’ha rigut d’ells fent de l’acord amb Limak i de la posterior signatura del finançament una exhibició d’opacitat, nepotisme i mentides sense precedents a la història del club. Els grups barcelonistes que han anat signant conjuntament comunicats diversos de suport amb relació a les barbaritats comeses per Laporta els dos darrers anys han estat @compromissaris, @DignitatBlGr, @elsenyoramon, @NoiesTwBarca, @SeguimentFCB, @TrBlaugrana i @uncritvalent. Cap d’ells s’ha desmarcat fins ara de la línia Àgora, tot i haver estat contínuament atropellats per la indiferència i menfotisme de Laporta i de la seva junta, i de l’evident tendència de la seva gestió a ignorar el soci i mantenir-lo confús, desinformat i allunyat de qualsevol possibilitat d’influir o de participar en les grans decisions.

Per la seva banda, la vicepresidenta institucional, Elena Fort, amb qui s’han reunit més d’un cop -en teoria, per escoltar els seus plantejaments, idees i inquietuds-, només els ha respost amb decisions autoritàries i despòtiques, com no respondre les seves preguntes, ni una de sola, i aplicar una política d’abonaments d’or per l’any a Montjuïc deliberadament frustrant pels socis.

Laporta i Fort passen olímpicament dels socis que més van ajudar a esfondrar la imatge i la confiança del soci en Bartomeu, no se sap si a canvi de determinades promeses. Potser es van empassar el compte d’un futur club governat amb més democràcia, més participació i més pes dels socis en la presa de les decisions que els afecten.

Transcorreguts dos anys, l’Àgora i la resta de col·lectius han estat posats ridícul, menyspreats i humiliats per una junta tirana i sense cap mena de sensibilitat. Segons van piulant a la xarxa, van enviar 88 preguntes a la junta sobre de la licitació a favor de Limak del tipus:

-Quines diferències hi ha de preus entre les propostes/ofertes que van fer les empreses licitadores el 2020 i la proposta finalment aprovada?

-Si els socis i sòcies van donar el seu consentiment per un màxim de 900 milions d’euros: per quin motiu l’obra s’ha adjudicat per un import superior als 900 milions d’euros?

-Inclou el finançament que està negociant la Junta Directiva per l’Espai Barça el Nou Palau Blaugrana? (l’Assemblea autoritza que la Junta demani finançament per l’Espai Barça fins a 1.500 milions d’Euros, incloent en nou Palau Blaugrana)

-La Junta Directiva del Futbol Club Barcelona està d’acord en atorgar el contracte a favor d’una empresa d’un país que vulnera drets fonamentals/humans, segons Informes d’Amnistia Internacional o Reporters Sense Fronteres?

-Ha expressat el Directiu Sr. Jordi Llauradó, verbalment o per carta, els motius/raons pels quals deixa de ser el Directiu Responsable de l’Espai Barça, i/o els motius/raons pels quals no ha exercit el seu dret a vot com Directiu Responsable del projecte amb relació a la votació en seu de Junta Directiva sobre l’elecció de l’empresa adjudicatària? En cas afirmatiu, quines són les raons?

-Qui és l’actual responsable de l’Espai Barça? (aquest càrrec apareix nominalment en l’Informe d’auditoria del procés de licitació de l’obra publicat a la web del Club)

Els membres d’Àgora Blaugrana són tan ingènues com per pensar que Elena Fort els respondrà a aquestes qüestions després de fer una roda de premsa sobre el finançament de l’Espai Barça mentint a la cara dels periodistes?

Si a hores d’ara no estan preparant un vot de censura només té una explicació: el que van promoure la tardor del 2020 contra Bartomeu estava organitzat per algú que els manava i els deia el que havien de fer. El mateix algú que els segueix controlant ara i els està deixant tirats i abandonats al racó del ridícul.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari