El Canal Segarra-Garrigues tanca el subministrament fins dimarts i llavors només oferirà l’aigua “estrictament necessària”

L'objectiu és arribar al final de campanya amb l'aigua mínima per "garantir la subsistència dels arbres"

Pla general on es pot veure, en primer terme, el canal Segarra-Garrigues a l'alçada del Talladell i al fons Tàrrega, el 30 d'abril de 2019. (Horitzontal)

La Comunitat General de Regants del Canal Segarra-Garrigues ha decidit tancar el subministrament d’aigua des d’avui, dissabte 29 d’abril, fins al dimarts 2 de maig. A partir de llavors, subministrarà només “l’estrictament necessària per salvar els conreus llenyosos”. La mesura s’ha pres per la situació excepcional de sequera, amb l’objectiu d’arribar al final de campanya “amb la quantitat d’aigua mínima garantida per la subsistència dels arbres”.

Aquesta és la primera vegada en la història del canal, que va començar a operar el 2009, en què es tanca el subministrament. Des de dimarts, s’obriran els hidrants sota petició de cada regant i s’informarà del volum màxim mensual per a cada regant.

El volum emmagatzemat al Sistema Oliana-Rialb, en cas de no ploure, tenint en compte el subministrament a poblacions, granges i supervivència de l’arbrat, no pot garantir cap altre ús de l’aigua.

La Comunitat de Regants del Segarra-Garrigues ha decidit tancar durant uns dies l’aigua, perquè, tot i que ara el Segarra-Garrigues té les basses plenes, amb l’aigua de les basses ubicades des del Sector 1 al 9.2.-15 no es pot garantir la campanya íntegra de cap sector.

A les granges, es garanteix el subministrament entre maig i agost amb el mateix volum que durant el 2022, però no més.

(Visited 12 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari