ERC demanarà reprovar la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per Rodalies

Sánchez celebra que Rufián deixi de parlar d'independència, però atribueix la reprovació a les eleccions

    Gabriel Rufián, portaveu del grup republicà, durant la seva pregunta al president del govern central en la sessió de control

    Foto: Congrés dels Diputats

    El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha aprofitat la sessió de control al president espanyol, Pedro Sánchez, per anunciar que ERC demanarà la reprovació de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per la situació de Rodalies, que és “l’única cosa que gestiona el PSOE a Catalunya”. Segons ha explicat Rufián, el 2022 es van acumular 350.000 minuts de retard en 473 incidències.

    Sánchez i Rufián han intercanviat retrets en una sessió de control on el portaveu d’ERC ha acusat el president espanyol de portar el “pilot automàtic” pel que respecta a Catalunya i d’anar “més perdut que Feijóo en un debat”. En aquest sentit, el portaveu republicà ha assegurat que “hi ha un munt de gent que ho passa fatal cada dia en un tren a Catalunya” i ha recordat que “a Catalunya només l’any passat en un dia 80.000 persones es van quedar tirades perquè no va passar cap tren durant gairebé tot el dia”.

    “És l’únic que gestiona el PSOE a Catalunya. Què faran? Tenen algun projecte o inversió per aquesta gent? Perquè la Catalunya del 2023 funciona igual que la Catalunya del 2012”, ha sentenciat Rufián. Sánchez, en la seva resposta, ha atribuït les crítiques del portaveu d’ERC a la “campanya electoral” i l’ha acusat d’utilitzar les mateixes estratègies de “desinformació” que altres formacions. “Tots ens entenem i sabem de què parlem, i és curiós que em parli de convivència i acabi parlant de Rodalies”.

    El president espanyol ha donat la “benvinguda” als republicans a la “política real” per circumscriure el debat en Rodalies i no en la independència, i, en resposta a la pregunta de Rufián, ha destacat les promeses de 6.000 milions d’euros a Rodalies fins a 2030, 1.000 d’executats, i ha apuntat que “només el 6% dels trens té endarreriments de més de 3 minuts”. A més, Sánchez ha destacat que les Rodalies són gratuïtes “gràcies al compromís d’aquest govern amb el transport públic”.

    (Visited 8 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari