Moreno acusa la Generalitat de “manca de respecte a altres terres d’Espanya”

El president andalús insisteix que el gag de TV3 forma part d'una "persecució hostil i agressiva" a Andalusia

Juanma Moreno Bonilla

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno Bonilla, ha demanat novament aquest dimecres “respecte” per Andalusia i ha criticat el gag de TV3 sobre la Verge del Rocío. Segons Moreno, “Andalusia respecta tothom” però “surt a defensar-se quan algú es mofa de nosaltres, dels nostres costums, accents i la manera de sentir les coses”.

Moreno Bonilla ha dit que Catalunya “és una terra germana que estimem profundament”, i per això “ens dol veure com una terra que ha estat tan cosmopolita, oberta i acollidora, avui està dirigida des de la intolerància i la manca de respecte a altres terres d’Espanya”.

Segons el president andalús, el gag de TV3 “no només és una mofa sobre la Verge del Rocío, sinó també és una persecució hostil i fins i tot agressiva, per exemple a una infermera andalusa per expressar-se lliurement i criticar l’obligatorietat de parlar català sense ofendre ningú”.

Moreno ha fet aquestes manifestacions a la presentació d’un esmorzar informatiu del coordinador general del PP, Elías Bendodo, que ha tingut lloc a Sevilla, on ha dit quer “es troba a faltar el govern d’Espanya, que hauria de jugar un paper de lideratge i de construcció d’un projecte comú que és Espanya, jugar un paper molt més determinant a l’hora de defensar les singularitats dels diferents territoris d’Espanya”. “Cal construir ponts, i sempre hi serà el govern d’Andalusia, però els ponts no es poden construir per sobre d’Andalusia”, ha conclòs.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari