Aragonès mostra respecte per les religions després del gag sobre la Verge del Rocío de TV3

El president no entra a valorar les represàlies que es demanen contra la tele per "no alimentar" el debat

El president Pere Aragonès atenent els mitjans

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat el seu “respecte i consideració” per totes les religions i les persones que creuen en alguna. Després de la polèmica pel gag de TV3 sobre la Verge del Rocío, Aragonès ha declinat valorar les represàlies que es demanen contra la televisió pública.

El president ha argumentat que no vol “entrar a alimentar la polèmica”, perquè ja no és sobre els límits de l’humor sobre religió, sinó que s’ha traslladat a una “dinàmica política”.

El cap del Govern ha afegit que la religió és “important” per la vida de les persones que en processen alguna, i ha constatat que ell sempre s’ha mostrat respectuós amb el fet religiós.

La paròdia del programa Està passant de TV3 es va emetre el 4 d’abril i consistia en una entrevista a l’actriu Judit Martín disfressada com a Verge del Rocío, amb un nino que simbolitzava el nen Jesús i que va comptar amb diverses mofes sobre la vida sexual, la religiositat i l’accent andalús.

La Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) va denunciar el gag. La Junta d’Andalusia també presentarà una queixa formal a la Federació d’Organismes o Entitats de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA).

La Conferència Episcopal Tarraconense també s’ha pronunciat sobre el gag. L’església catalana ha manifestat avui el seu “rebuig” davant la paròdia, que considera que “fereix la sensibilitat de moltes persones” i, particularment,” la de tots els creients que, sota aquesta advocació de la Verge Maria, guarden la seva fe i les seves tradicions religioses”.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari