Salvem la Platja de Pals denuncia que l’Ajuntament permeti destrossar una duna única a Catalunya per edificar-hi

Les obres ja han començat i es preveu aixecar-hi un edifici plurifamiliar amb 18 habitatges

Obres denunciades per Salvem la Platja de Pals (ANC)
Obres denunciades per Salvem la Platja de Pals (ANC).

La plataforma ecologista Salvem la Platja de Pals (Baix Empordà) denuncia que l’Ajuntament hagi concedit una llicència d’obres en un paratge natural. En concret, es tracta d’una duna continental fixada amb pi pinyer i d’uns 30 metres d’alçada, que forma part de l’Hàbitat d’Interès Comunitari Prioritari, i on està previst construir un edifici plurifamiliar amb 18 pisos.

El portaveu de Salvem la Platja de Pals, Pau Bosch, detalla que “són les darreres pinedes sobre dunes a Catalunya” i també “úniques a la Península”. L’alcalde de Pals, Carles Pi, ho justifica dient que “l’atorgament de llicències urbanístiques és un acte reglat i si es reuneixen els requisits, l’Ajuntament està obligat a atorgar-les”. El promotor ja ha iniciat les obres.

Les entitats ecologistes Salvem la Platja de Pals i SOS Costa Brava denuncien que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Pals, aprovat l’any 1986 i un dels més antics de Catalunya, “no té les garanties mediambientals suficients” per mantenir com a “sòl urbà i urbanitzable” alguns paratges naturals del municipi. El portaveu de Salvem la Platja de Pals, Pau Bosch, explica que “tot aquest planejament no ha passat per una avaluació ambiental” i està convençut que “l’Ajuntament està endarrerint la redacció del nou POUM, perquè no la passaria”.

Per la seva banda, el batlle de Pals es defensa i assegura que “en cap cas l’Ajuntament està endarrerit intencionadament la tramitació del nou POUM”. Detalla que el 2017 la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona (CTU) va acordar que caldria aprovar inicialment per segona vegada el POUM (redactat el 2015) i sotmetre a una nova informació pública i l’any 2019 la mateixa Comissió va suspendre la tramitació de figures de planejament. Amb tot, el pla vigent continua tenint gairebé 40 anys.

(Visited 414 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari