Collboni diu que dialogarà “amb tothom” però que no governarà amb ningú que utilitzi Barcelona per anar “contra l’Estat”

L'alcaldable del PSC argumenta que cal parlar amb tots perquè la conjuntura política ha canviat "en positiu" després de l'acord de pressupostos autonòmics

Jaume Collboni, alcaldable del PSC a Barcelona (ACN)
Jaume Collboni, alcaldable del PSC a Barcelona (ACN).

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, afirma en una entrevista a l’ACN que està obert a dialogar “amb tothom” si guanya a les eleccions municipals del 28-M. Assenyala que la conjuntura política no és la del 2019 i creu que es va superant la política de blocs. Això sí, afirma que no governarà amb un partit que utilitzi l’Ajuntament per “fer proclames contra l’Estat” i defensa que si és alcalde farà “polítiques progressistes”.

El candidat fa gala de l’estabilitat i la “cohesió” del govern de coalició amb Barcelona en Comú, però critica que moltes mesures s’han pres “sense haver escoltat i dialogat suficient” i basant-se “en el prejudici ideològic”. També creu que és “incoherent” que Ada Colau es presenti a un tercer mandat i que ho fa perquè el projecte dels comuns és “personalista”.

Creixement econòmic, polítiques socials i “lleialtat” a l’estat

L’alcaldable del PSC constata que el més “honest” en un escenari que “ningú sap què passarà” el 28-M és plantejar sobre quina base vol arribar a acords. En aquest sentit, fixa tres ítems a l’hora de negociar possibles pactes si guanya: compromís amb el creixement econòmic, garantir les polítiques socials i de cohesió i “lleialtat” a l’Estat i les institucions europees.

“Jo no estaré amb un partit que converteixi l’Ajuntament en una plataforma per atacar l’Estat o fer proclames contra l’Estat o les institucions europees”, deixa clar. “Amb qui es pot fer la coalició? Ja veurem”, continua, i es mostra obert al diàleg amb diferents formacions.

Si no guanya, assegura, se n’anirà a l’oposició. Preguntat per si posa cap veto a algun partit, com ERC, Collboni diu que dialogarà “amb tots els partits democràtics”. Afortunadament, conclou, les coses han canviat “en positiu” després dels darrers anys, i cita com a mostra d’això l’acord de pressupostos de la Generalitat entre ERC i el PSC. Considera que el conflicte polític “s’ha canalitzat” i “hi ha un salt qualitatiu” que permet el diàleg.

(Visited 143 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari