Villarejo: “Rajoy mai va parlar amb mi, però sí que m’enviava missatges”

L'excomissari afirma que Rajoy tenia "pànic" pel material comprometedor que guardava Bárcenas

  L'excomissari José Manuel Villarejo (ACN)

  L’excomissari José Manuel Villarejo ha revelat més detalls sobre la coneguda com operació Kitchen i, en una entrevista a El Periódico, ha explicat que l’expresident del govern central Mariano Rajoy li “enviava missatges” sobre l’operació i que tenia “pànic” perquè estava convençut que l’extresorer del PP Luis Bárcenas guardava material comprometedor.

  “Jo tenia els meus telèfons prepagament que em facilitaven els contactes en aquesta operació, que els canviaven cada quinze dies. Tenia memoritzat el telèfon personal de Rajoy. Ell mai va parlar amb mi, però sí que m’enviava missatges com ‘això és cert?’ o ‘això no és veritat”, i jo li contestava ‘sí’, ‘no’ i tal“, ha explicat Villarejo, que ha assegurat que no sap què es va obtenir mitjançant l’operació Kitchen, però creu que Bárcenas guardava gravacions de Rajoy, d’aquí “el pànic que tenia” l’expresident.

  “A mi el que em diuen és que, a més de coses que afectaven el PP, hi havia coses que afecten el rei [Joan Carles I], a la Corona. Perquè tenien els mateixos testaferros”, ha afirmat l’excomissari, que ha defensat que l’operació tenia un caràcter oficial -no parapolicial- i que el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) hi estava implicat. “Per a què, no? Però para-què. I on estava, també hi havia el CNI, compte”, ha dit.

  Villarejo també ha explicat que el nom Kitchen el va posar ell mateix perquè l’operació es tractava d’anar a buscar documents comprometedors en un petit traster que l’esposa de Bárcenas, Rosalía Iglesias, utilitzava per restaurar mobles. Tot i això, assegura que no va accedir als resultats de l’operació perquè van apartar-lo. Quan, el 2017, destitueixen Enrique García Castaño al capdavant de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO), l’excomissari el truca i l’anima a fer pública la còpia sobre la documentació presumptament extreta: “Escolta, no tens el tema de Kitchen, allò de Bárcenas? Treu-ho i matxuca’ls a tots”.

  (Visited 48 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari