Villarejo assenyala Rajoy com a impulsor de l’operació Catalunya

L'excomissari s'ha desmarcat de les informacions falses sobre el compte de Trias a Suïssa i els de Pujol a Andorra

    L'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo (ACN)

    L’excomissari José Manuel Villarejo ha afirmat que qui va impulsar l’operació Catalunya va ser l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy. Ho ha dit en una entrevista a El Periódico, en la qual assegura que el popular hauria actuat de la mà de qui va ser la número dos del seu executiu, Soraya Saénz de Santamaría; de l’exministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, i de l’exsecretària del PP, María Dolores de Cospedal. A banda, ha aprofitat per desmarcar-se de les informacions falses que apuntaven que Xavier Trias tenia un compte a Suïssa i ha deixat clar que tampoc va tenir res a veure amb la captura de pantalla que recollia dades sobre comptes de Jordi Pujol a la Banca Privada d’Andorra.

    Segons explica al diari, l’expresident del govern espanyol va arribar a aparèixer en una de les reunions que es duien a terme en el marc de l’operació Catalunya: “Va ser arran de la desconfiança suscitada perquè em demanaven que les meves informacions les ratifiqués després a través d’una sèrie d’enllaços i de contactes”, ha relatat Villarejo, que ha dit que no va entendre-ho i va enfadar-se. Aleshores, ha dit, Rajoy va prendre part en una de les trobades: “Va dir: ‘bé, què tal, com esteu, a treballar’”, ha indicat.

    Pel que fa a les informacions falses que acusaven l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, de tenir un compte corrent a Suïssa, ha defensat que no va ser cosa seva i ha titllat aquest moviment de “cagada”. “Si hagués participat li puc assegurar que hagués vestit millor el ninot, com es diu a l’argot d’intel·ligència. Perquè, en efecte, no es va fer servir ni tan sols la nomenclatura d’aquest banc”, ha lamentat.

    En aquest mateix sentit, ha deixat clar que tampoc va prendre part en la captura de pantalla que recollia informacions sobre els comptes de l’expresident Jordi Pujol a Andorra. Fins i tot ha remarcat que va alertar els seus col·laboradors que era un error fer servir els seus homes en una operació que es duia a terme en un altre país.

    Alhora, s’ha referit a una negociació entre Pujol i Fernández Díaz i ha dit que va retreure-li al secretari d’Estat -Francisco Martínez- que s’estiguessin usant les seves notes “per a finalitats polítiques”. Ha afegit que va demanar-li que s’acabés amb aquella deriva i va exigir-li que si era un tema privat volia cobrar com si fos un encàrrec com els que feia per aquest sector. “Si és un tema com a comissari vull que es judicialitzi”, va exigir.

    Villarejo sí que ha reconegut haver participat en l’informe fals de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que acusava els presidents Pujol i Mas de tenir diners a Suïssa. Ha dit que era real i que va col·laborar per tirar-lo endavant. En aquest cas, ha apuntat que aquesta filtració va ser un èxit, perquè “va provocar un daltabaix a les eleccions catalanes” i CiU va passar de 62 escons a 50, quedant lluny de la majoria absoluta a les eleccions al Parlament de 2012. “Si CiU hagués obtingut aquesta majoria absoluta, el govern central hauria tingut un gran problema pel suport empresarial important”, ha sentenciat.

    (Visited 47 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari