El president de l’Audiència Nacional aconsellava el ‘dos’ d’Interior en plena investigació de la Kitchen

La Cadena Ser ha tingut accés a diversos whatsapps entre Francisco Martínez i José Ramón Navarro

El President de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, en un pla mig durant la intervenció a la XXI Trobada d'Economia de s'Agaró, el 2016 (ACN, Tània Tàpia)

Foto: ACN (Tània Tapia)

El president de l’Audiència Nacional, José Ramón Navarro, hauria aconsellat durant diversos anys a qui va ser número 2 del Ministeri de l’Interior del PP, Francisco Martínez. Ho ha avançat la Cadena Ser, que ha tingut accés a una cadena de whatsapps entre tots dos recollida pel jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència. Tot plegat hauria tingut lloc durant la instrucció de la causa judicial per l’operació Kitchen, al mateix tribunal que presideix Navarro. La Fiscalia Anticorrupció demana per a Martínez 15 anys de presó per malversació, encobriment i delictes contra la intimitat per l’espionatge il·lícit a l’extresorer del PP Luis Bárcenas en el marc d’aquesta operació parapolicial.

La cadena de missatges recull converses mantingudes per Martínez i Navarro entre el 14 de febrer del 2019 i el 23 de gener del 2020, quan la causa era secreta. D’aquests whatsapps se’n desprèn que Martínez hauria demanat a Navarro informació sobre el transcurs de la investigació secreta i l’hauria temptejat sobre la posició de la Fiscalia o l’actitud del jutge del cas. A més, hauria preguntat sobre el seu futur judicial i la possibilitat d’acabar imputat.

En aquest sentit, destaca un missatge en què demana una interlocutòria judicial secreta per preparar la seva defensa: “Hi ha alguna possibilitat de tenir l’auto que va sol·licitar al Consell de Ministres la desclassificació de Kitchen? Estic preparant arguments de defensa, només per si de cas”, indica Martínez en un dels missatges.

El president de l’Audiència Nacional ha reaccionat a aquests àudios i ha explicat a la Cadena Ser que no va donar cap mena d’informació a Martínez. Ha afirmat que només es va limitar a “donar-li llargues” i ha dit que el va considerar una “persona desvalguda”.

Amb tot, en els missatges als quals ha tingut accés l’emissora, Navarro en cap moment es nega a facilitar informació a Martínez. Respon amb frases com “ja t’explico quan sàpiga”, “me n’assabento i et dic” i li transmet “tranquil·litat”.

A banda, les converses també recullen com Navarro i Martínez van quedar per compartir un sopar plegats la primavera del 2019, quan es va saber que el llavors president del PP, Pablo Casado, volia prescindir del número 2 d’Interior per la seva vinculació amb l’operació Kitchen. “Moltíssimes gràcies per tot! A sopar a casa quan veniu? Tinc el Vega Sicilia reservat”, comenta l’exsecretari d’Estat de Seguretat.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari