Aquesta nit canviarà l’hora a l’horari d’estiu 2023

Haurem d'avançar el rellotge de les 2:00 hores fins a les 3:00

Rellotge (Pixabay)
Rellotge (Pixabay).

Com és habitual, la nit de l’últim diumenge de març, aquest any la nit del 25 al 26 de març, serà la del canvi de l’hora a l’horari d’estiu. Cal avançar el rellotge una hora en la matinada del dia 26: a les 2.00 hores passaran a ser les 3:00.

És recomanable avançar els rellotges abans d’anar a dormir per despertar-se el diumenge amb l’hora real. Començarà el dia i es farà fosc una hora després i tindrem més temps de llum solar a les tardes.

Algunes de les conseqüències probables pel canvi d’horari són fatiga, cansament general, somnolència durant el dia, dificultat per poder dormir a la nit, irritabilitat, falta de concentració i disminució del rendiment físic i intel·lectual.

Segons els experts a favor del canvi horari, suposa un estalvi energètic i econòmic. L’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) ha indicat que s’aprofiten més les hores de sol, així que no es consumeix tanta energia elèctrica. Econòmicament, l’estalvi és de sis euros a l’any per llar, és a dir, 1.444 milions d’euros en total en els 24 milions de llars del país.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari