L’exdirector d’IQOXE diu que no van prevaler els beneficis a la seguretat de la planta

José Luis Morlanes afirma que el component que va esclatar no estava contemplat com a material perillós

L'exdirector d'IQOXE, José Luis Morlanes, després de declarar

L’exdirector d’IQOXE, José Luis Morlanes, ha declarat que no van prevaler els beneficis per damunt de la seguretat i el manteniment de la planta de la Canonja (Tarragonès) d’ençà que la companyia està al capdavant de les instal·lacions, segons ha explicat el seu advocat.

Morlanes ha contestat a les preguntes de la magistrada del Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona, les del fiscal i les dels seus lletrats. Es tracta de la instrucció de la peça principal de la causa contra l’empresa per l’explosió de l’any 2020, on van morir tres persones.

L’exresponsable també ha assegurat que el component -mpeg 500- que va esclatar no estava contemplat com a material perillós, i que, per tant, no es podia fer prevenció.

Alhora, s’ha referit que es complia tota la normativa laboral i que la companyia ha fet un esforç per indemnitzar els damnificats.

Preguntat sobre les causes de l’accident, Morales ha apuntat que la hipòtesi més plausible és la que plantegen des de l’Institut Químic de Sarrià (IQS), que apunten que a “350 graus el mpeg 500 explota d’una forma devastadora”, segons ha indicat el lletrat defensor, Emilio Zegrí.

En paral·lel a la compareixença, una vintena de veïns s’han concentrat davant de l’Audiència de Tarragona aquest dilluns al matí per exigir més seguretat i que es faci justícia.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari