El general de la Guàrdia Civil detingut pel cas Mediador guardava 61.110 euros en efectiu

Francisco Espinosa Navas fa una setmana que està a la presó per la seva suposada implicació

L'empresari Antonio Navarro Taraconte

Foto: YouTube

El general de la Guàrdia Civil Francisco Espinosa Navas, detingut fa una setmana per la seva suposada implicació en el cas Mediador, guardava a la seva residència de Madrid un total de 61.110 euros en efectiu en el moment que va ser arrestat. Els diners estaven amagats en una caixa de sabates i barrejats entre la roba d’un calaix, i la jutgessa que està a càrrec de la causa considera que són de “procedència il·lícita”.

El cas Mediador fa referència a la trama que suposadament arreglava contractes públics o subvencions al govern de les Illes Canàries i extorsionava empresaris. El presumpte líder de la xarxa era l’exdiputat socialista canari Juan Bernardo Fuentes Curbelo, també conegut com a Tito Berni, a qui el PSOE ha fet fora del partit, obligant-lo a entregar l’escó.

També hi ha implicat l’empresari Antonio Navarro Taraconte, que dona nom al cas pel seu paper de mediador entre els empresaris i la xarxa i és la persona a partir de la qual es va destapar el cas. De fet, el mediador ha concedit diverses entrevistes als mitjans de comunicació en les quals revela detalls de presumpta trama de corrupció vinculada als socialistes.

Els mòbils que Navarro Taraconte va entregar a la jutgessa que instruïa una altra causa en contra seva contenien proves de la presumpta extorsió a empresaris i fotografies en què els implicats celebraven els acords i tractes amb visites al Congrés, sopars i festes amb prostitutes on es consumia droga.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari