El CGPJ xifra en 721 les reduccions de pena i en 74 les excarceracions, almenys, per llei ‘només sí és sí’

El càlcul és provisional per manca de dades de tots els jutjats, admet l'òrgan de govern dels jutges

La ministra d'Igualtat, Irene Montero

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha publicat aquest dijous la seva estimació provisional de quants agressors sexuals condemnats a penes de presó s’han beneficiat de la vigència de la llei només sí és sí: pel cap baix, han estat 721 reduccions de pena i 72 excarceracions.

A Catalunya, les xifres són 49 rebaixes de condemna i cinc excarceracions, de les quals 28 rebaixes i tres excarceracions corresponen a Barcelona; dues excarceracions, a Girona; vuit rebaixes, a Lleida; i sis més, a Tarragona.

Segons destaca el mateix òrgan de govern dels jutges, es tracta d’un càlcul incomplet perquè fins ara no ha pogut compilar les xifres de tots els òrgans judicials. La gran majoria de les rebaixes i excarceracions, 674 i 73, s’han dictat en audiències provincials. El Tribunal Suprem ha reduït penes en 10 casos -sense cap excarceració-, i els Tribunals Superiors de Justícia han reduït 37 penes i han decretat una sortida de presó-.

A més, el CGPJ també ha aclarit que les xifres publicades aquest dijous tampoc inclouen revisions de pena que hagin pogut tramitar jutjats penals, que són competents per jutjar delictes contra la llibertat sexual castigats amb penes de fins a cinc anys de presó, fet que excusa adduint la dificultat d’aconseguir aquesta informació en els òrgans jurisdiccionals unipersonals.

En qualsevol cas, el Poder Judicial ha anunciat que preveu actualitzar i publicar periòdicament aquestes estimacions.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari